Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
armut, kurusu, tarifi

Armut Kurusu Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Kurusu Tarifi



Armut Kurusu Tarifi

Sararmaya başlamış armutlar 1 hafta saman içinde bekletilerek olgunlaştırıldıktan sonra yıkanır, dilimlenir ve soyulur Armutlar % 1'lik tuzlu suda 10 dakika bekletilir veya birinci kükürtleme usulüyle 45 dakika kükürtlenir yahut da buharla 5-6 dakika haşlanır, sonra kerevetlere serilir Armutlar güneşte 2 gün kurutulduktan sonra gölgede de kurutulur Armutları fırında kurutma, 60-70 derece sıcaklıkta yapılır ve 10-12 saatte tamamlanır

Alıntı Yaparak Cevapla

Armut Kurusu Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Kurusu Tarifi



Armut Kurusu Tarifi

Sağlam armutların kabuklarını incecik soyunuz Uzunlamasına ve birbirine dik ince ince yarınız
İçlerini iyice ayıklayınız
Hasıra serip üzerini de bir tülbentle örterek güneşte kurumaya bırakınız
Kururken arada sırada karıştırmak gerekir

Not: Armut kurusunu bir kutuya bir kat armut kurusu, bir kat toz şeker olmak üzere yerleştirirseniz ileride çok lezzetli bir armut kurusu elde etmiş olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.