Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dondurma, incelikleri, yapımının

Dondurma Yapımının İncelikleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dondurma Yapımının İncelikleri



Dondurma Yapımının İnceLikLeri

Dondurmaların lezzetli olması için en az 4-5 defa karıştırılmaları lâzımdır Birkaç saat arayla buzdolabının buzluğunda beklemekte olan kabın etrafında donmaya başlayan dondurma bir kaşıkla sıyrılmalı ve iyice döve döve kabın içinde yumuşatılmalıdır Bir dondurma ne kadar iyi dövülür ve kabartılırsa o kadar iyi olur ve yenirken ağıza buz tanecikleri gelmez
Süt ilâvesiyle yapılan her çeşit dondurmada salep miktarı çok mühimdir Bir tatlı kaşığından fazla kullanmamak lâzımdır Aksi halde yenirken misafirlerinizin ağzına gıcır gıcır salepler gelir nefis dondurmanızın tadını kaçırır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.