ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Dondurma Yapımının İncelikleri (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006727)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 05:51 AM

Dondurma Yapımının İncelikleri
 
Dondurma Yapımının İnceLikLeri

Dondurmaların lezzetli olması için en az 4-5 defa karıştırılmaları lâzımdır. Birkaç saat arayla buzdolabının buzluğunda beklemekte olan kabın etrafında donmaya başlayan dondurma bir kaşıkla sıyrılmalı ve iyice döve döve kabın içinde yumuşatılmalıdır. Bir dondurma ne kadar iyi dövülür ve kabartılırsa o kadar iyi olur ve yenirken ağıza buz tanecikleri gelmez.
Süt ilâvesiyle yapılan her çeşit dondurmada salep miktarı çok mühimdir. Bir tatlı kaşığından fazla kullanmamak lâzımdır. Aksi halde yenirken misafirlerinizin ağzına gıcır gıcır salepler gelir. nefis dondurmanızın tadını kaçırır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.