Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güncellenecektir, lezzetler, ramazana, özel

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #16
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Bademli ayva kompostosu

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 adet ayva
* 5 su bardağı su
* 2 su bardağı şeker
* 3 karanfil
* 1 çorba kaşığı İzmir üzümü
* 1 çorba kaşığı badem

Ayvaları soyup, küp şeklinde doğrayın Bir tencereye ayvaları, suyu, şekeri, karanfil ve ayva çekirdeklerini koyun 20 dakika pişirin Üzümleri ilave edin Bir taşım kaynatın ve tencereyi ocaktan indirin Soğuyunca kompostoyu kaselere boşaltın, üzerine badem koyarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #17
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Piliç kaymaklı

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 paket kemiksiz tavuk budu
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 diş sarmısak
* 1 limonun suyu
* 1 çorba kaşığı kekik
* 1 çay kaşığı pul biber, karabiber
* 1 rulo kaymak

Zeytinyağının içine ezilmiş sarmısağı, limon suyunu, kekik, pulbiber ve karabiberi koyun ve karıştırın Hazırlanan sosa butları batırın ve harmanlayın Kapağını kapatın ve buzdolabında yarım saat bekletin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin Kaymakla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #18
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Kabak everest

MALZEMELER (4 kişilik)
* 4 adet kabak
* 1 bardak süt
* Yarım demet maydanoz
* Yarım demet taze nane
* 1 sap kereviz
* 1 havuç rendesi
* 1 kahve fincanı kaşar peyniri
* Tuz, karabiber
* 1 fiske muskat

Kabakları temizleyin Uzunlamasına kesip, içlerini boşaltın Çıkardığınız içleri ince kıyın Bir kapta maydanoz, nane, kereviz sapı, kaşar peyniri, havuç rendesi, tuz, karabiber, muskat ve yağı karıştırın Hazırladığınız harcı, kabaklara doldurup, kabakları fırın kabına dizi Üzerine süt döküp, sıcak fırında 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #19
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Bulgurlu iç

Malzemeler (6 kişilik)
* 1 su bardağı ince bulgur
* 1 su bardağı su
* 3 adet küp doğranmış domates
* 1 adet yeşil biber
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 kuru soğan
* 1 demet taze soğan
* Maydanoz, tuz, pulbiber
* 1 yemek kaşığı reyhan
* 1 limon suyu
* Asma yaprağı veya lahana turşusu

Bulgurun üzerine 1 su bardağı sıcak su ve domatesleri koyup, 20 dakika bekletin Bulgur şişince ince doğranmış soğan ve yeşillikleri katıp karıştırın Servis tabağına alın İç, yazın sıcak suya batırılıp çıkarılmış asma yaprağı ile kışın ise lahana turşusu ile yenir

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #20
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Sazande

MALZEMELER (6 kişilik)
* 500gr parça et kemiksiz
* 2 adet havuç jüliyen doğranmış
* 2 adet küp doğranmış soğan
* 1 ayva
* 2 yemek kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı dolma fıstığı
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü
* 2 çorba kaşığı badem
* Tuz
* Yenibahar
* Tarçın
* 2 su bardağı yıldız şehriye
* 2 su bardağı su

1 yemek kaşığı yağı tencereye koyup, kızdırın Eti ilave edip, rengi dönene kadar kavurun Soğanı koyup, 1-2 kez çevrin Havucu ve karpuz dilimi ayvayı ilave edip, kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin Eğer suyu azsa bir çay bardağı su ilave edebilirsiniz Diğer bir tavada kalan yağı kızdırın Şehriyeler pembeleşinceye kadar kavurun Pişen etin üstüne şehriye koyun 2 su bardağı su, kuşüzümü, fıstık ve baharat ilave edin Kısık ateşte yağınla kalana kadar pişirin Bademleri bir çay kaşığı sıvıyağda kavurup, üzerine gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #21
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Prenses makarna

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1/2 paket domatesli burgu makarna
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* 1 adet havuç
* 1 dilim kereviz
* 1 çorba kaşığı un
* 3 su bardağı et suyu
* 1 çay kaşığı şeker
* 2 diş sarmısak
* 1 su bardağı lor yada beyaz peynir
* 1-2 dal maydanoz
* Tuz, karabiber

Öncelikle makarnayı bol tuzlu suda 8-10 dakika haşlayıp, süzün Makarna haşlanırken domates sosunu da hazırlayın Domates sosu için; yemeklik doğradığınız soğanı, sarmısağı ve maydanozu kısa bir süre soteleyin Küçük küçük doğradığınız havucu ve kerevizi ilave edin Unu ve salçayı ekleyip, biraz karıştırın Domates suyunu ya da et suyunu da ilave edip, pişirin Piştikten sonra tel süzgeçten geçirip, tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyelim Makarnanın üzerinde iki çorba kaşığı yağ gezdirip, sıcak sosu dökün Peynir serpip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #22
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



İç Baklalı Yaprak Sarma

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 komposto kasesi iç bakla
* 1 kase pirinç
* 3 adet soğan
* 1 kahve fincanı yağ
* 3 dal taze nane
* 1/2 demet dereotu
* 250 gr asma yaprağı
* 1 kesme şeker
* 1 adet limon suyu

Baklayı haşlayın Kabuklarını soyun Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, pirinci ve baklayı da ekleyin Birkaç kez çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin Yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın Yapraklara harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin Limon suyunu ekleyin Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #23
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Fındıklı baklava

MALZEMELER (15-20 kişilik)
* Aldığı kadar (baklavalık) un
* 3 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 fiske tuz
* 1 kase nişasta
* 1 paket margarin
* 350 gram fındık Şerbet için:
* 5 su bardağı tozşeker
* 4 su bardağı su
* 1/4 limon suyu

Öncelikle şerbet için su ve şekeri kaynatıp, inmesine yakın limon suyunu ekleyin Soğuması için bekletin Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurtaları, sütü, sıvıyağı ve tuzu ekleyip, yoğurarak özlü bir hamur elde edin Hamurdan 30 beze yapıp, üzerine nemli bez örterek 20 dakika bekletin 10 bezeyi nişasta serperek servis tabağı büyüklüğünde ayrı ayrı açın Yufkaların aralarına bolca nişasta serperek 15 yufkayı üst üste serin ve yufkaları birlikte mümkün olduğunca ince bir şekilde açın Diğer bezelere de aynı işlemi yapın Tepsiyi margarinle yağlayıp, yufkaları üst üste serin Üzerine iri dövülmüş fındık serperek diğer 15 yufkayı yerleştirin Margarini eritip hafifçe renk değiştirene dek kızdırıp, yufkaların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin Baklava soğuduğunda şerbeti üzerine gezdirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #24
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Kadayıfta Çikolata Rüyası



Malzemeler :
300 gr tel kadayıf
1 kase ceviz
1 çorba k kakao

2 çorba k damla çikolata
yarım çay b sıvıyağ

Şerbeti için:

3 su b su
3 su btoz şeker
1 dilim limon

Hazırlanışı :
300 gr tel kadayıfı kesinBir karıştırma kabına alınÜzerine sıvıyağ ve kakao ilave edip elinizle didikleyinFırın tepsisini margarin veya tereyağı ile yağlayınTepsiye kakolu tek kadayıfın yarısını alınElinizle bastırınÜzerine ceviz ve damla çikolata ilave edin

Diğer kalan kadayıfı fırın tepsisine alıp iyice bastırınÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirinŞerbeti için tencereye 3 su bardağı su,3 su bardağı toz şeker ve 1 dilim limon ilave edip kaynatın Kadayıf tatlısı fırından çıktıktan sonra üzerine şerbeti dökünÜzerine dondurma ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #25
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Ispanak Salatası



Malzemeler :

Çeri domates
ıspanak
limon
zeytinyağı

Hazırlanışı :

Çeri domatesleri ortadan kesinServis tabağına ıspanağı alınÜzerine limon ve zeytinyağını ilave edin

Üzerine çeri domatesleri ilave edip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #26
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Tavada Sahur Böreği



Malzemeler :

3 yufka
beyaz peynir
kaşar peyniri
urfa peyniri
dere otu

Sosu için:

1 su b süt
2 yumurta

Hazırlanışı :

Beyaz peyniri,kaşar peyniri,urfa peynirini bir kaba rendeleyinÜzerine ince kıyılmış dereotu ilave edip karıştırınSosu için bir karıştırma kabında 1 su süt ile 2 adet yumurtayı karıştırınTavaya 1 adet yufkayı serinDiğer 2 yufkayı elinizle parçalayın

Tavadaki yufkanın üzerine biraz patrçalnmış yufkadan serpinÜzerine sostan dökünÜzerine peynileri ilave edinTekrar parçalanmış olan yufkaları serpinTekrar sostan dökünTavanın dışında kalan yufkanın uçlarını kapatınTavayı sıvıyağ ile yağlayınBöreği tavay alıp pişirin

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #27
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



İftar Kebabı



Malzemeler :
7 dilim tost ekmeği
1 kase mantar
200 gr kıyma
200 gr kuzu eti
1 kase yoğurt
1 çorba k tereyağı
1 soğan
2 domates
2 diş sarımsak
tuz, karabiber

Hazırlanışı :

Tost ekmeklerini küp olarak kesin ve fırına verinTavaya 200 grkuzu etini ekleyip pişirinKarıştırma kabına 200 grkıymayı alınÜzerine soğanı rendeleyin ve yoğurunKıymadan parmak şeklinde köfteler elde edinKöfteleri sıvıyağda kızartın

Sosu için ise 2 adet domatesi rendeleyinTavaya domatesi alın ve soteleyinServis tabağına ekmekleri alınÜzerine yoğurdu ilave edinÜzerine etleri ve köfteleri alınÜzerine domates sosunu dökünÜzerine ertilmiş olan tereyağını ilave edip servis edin

afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #28
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Yoğurt Soslu Piliç Kavurması



Malzemeler :
1 bütün tavuk göğsü
3 biber
2 domates
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt

Hazırlanışı :
1 adet bütün tavuk göğsünü küp olarak kesinTavaya sıvıyağı alınÜzerine tavuk etini alın ve kavurunÜzerine biber ve domatesi ilave edin

Sarımsağı ekleyinPişen tavuğu servis tabağına alınTavuk etlerinin yanına yoğurt ilave edip servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.