Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güncellenecektir, lezzetler, ramazana, özel

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Ramazan'a ÖzeL LezzetLer ~ [GünceLLenecektir]

Tavuklu yaprak sarma

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 komposto kasesi iç bakla
* 1 kase pirinç
* 3 adet soğan
* 1 kahve fincanı yağ
* 3 dal taze nane
* 1/2 demet dereotu
* 250 gr asma yaprağı
* 1 kesme şeker
* 1 adet limon suyu
* Tavuk göğsü

Tavuk etini çok küçük kıyın Baklayı haşlayın Kabuklarını soyun Soğanları yemeklik doğrayın ve 1 kahve fincanı yağda kavurup, yıkanmış pirinci ve baklayı da ekleyin Birkaç kez çevirdikten sonra 1 çay bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin Bir tencerede bir miktar suyu kaynatınAsma yapraklarını kaynamış suya daldırıp çıkarın Yapraklara hazırladığınız harçtan koyup sarma şeklinde sarın ve tencereye dizin Limon suyunu üzerinde gezdirin Üzerini geçmeyecek şekilde su koyun ve kısık ateşte yarım saat pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Domates böreği

MALZEMELER

* 1 kg domates
* 4 adet ıslatılmış ekmek içi
* 4 yumurta
* Yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı beyaz peynir veya kaşar rendesi
* Tuz, pulbiber

Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın Süzgeçte 5 dakika bekletip, bir kaba alın İçine yumurta, ekmek içi, tuz, karabiber, peynir, kırmızıbiber ve maydonoz koyun Yağlanmış tepsiye döküp, 180 derece fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Duvaklı makarna

Malzemeler
* 1 paket makarna
* 2 kaşık tereyağı
* 2 kaşık sıvıyağ
* 1 yufka
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
* 1 su bardağı yoğurt
* 3 adet yumurta
* 1 su bardağı süt

Makarnayı bol su ile haşlayıp, süzün İçine tereyağı, sıvıyağ Yumurta ve sütü koyup karıştırın Yufkayı tepsiye yayın Makarnanın yarısını yufkanın üzerine yayın Yufkanın dışarıda kalan kısımlarını toplayın ve ortada birleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp, 170 derece fırında kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Ispanak tarama

MALZEMELER
* 1 kg ıspanak
* 1 su bardağı galeta unu
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 2 çorba kaşığı mayonez
* 2 diş sarmısak
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Tuz
* Süslemek için yeşil ve siyah zeytin

Ispanağın saplarını kesin Yapraklarını yıkayıp , iyice süzdükten sonra mutfak robotunda çekerek püre haline getirin İçine galeta unu, süzme yoğurt, mayonez, zeytinyağı ve dövülmüş sarmısağı ilave edin Robotta tekrar karıştırın Bütün malzemeyi iyice bütünleştiğinde robottan alıp, servis tabağına çıkartın Üzerini siyah ve yeşil zeytinle süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Köfteli tarhana

MALZEMELER (6 kişilik)
* 2 çorba kaşığı ev tarhanası
* 2 çorba kaşığı kıyma
* 1 adet soğan
* Tuz, karabiber
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Nane, kırmızıbiber
* 1 çorba kaşığı domates püresi
* 4 su bardağı su

Tarhanayı 2 saat önceden biraz su ile ıslatın Tencereye 1 kaşık yağ koyun, kızınca domates püresini koyarak 1-2 dakika soteleyin 4 su bardağı suyu koyun, kaynayınca ıslatılmış tarhanayı devamlı karıştırarak ilave edin Kısık ateşte 15 dakika pişirin Diğer tarafta bir kapta kıyma, soğan rendesi, tuz, karabiberi yoğurun Fındık büyüklüğünde köfteler yapın Kalan bir kaşık tereyağını tavada kızdırın Köfteleri koyup, tavayı sallayarak kızartın Tenceredeki çorbanın üzerine köfteleri ilave edin Kırmızıbiber, nane ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Yayla böreği

Malzemeler (4 kişilik)
* 1 kilo yufka
* 2 adet soğan
* 250 gram margarin
* 1 adet domates
* 1 demet taze soğan
* 1 adet kırmızı etli biber
* 1demet maydanoz
* 1 komposto kasesi yoğurt
* Tuz, karabiber

margarini eritin Yufkayı yayıp yağlayın Yağlanmış tepsiye üst üste yağladığınız 5 adet yufkayı tepsiye yayın Başka bir tencerede doğradığınız soğanı, kırmızıbiberi kavurun Hiç suyu kalmayınca kadar pişirip, diğer malzemeleri ilave edin Domatesler suyunu çekene dek, pişirin Hazırladığınız harcı yufkanın üzerine yayın 200 derecelik fırında pişirin Yayla böreğini yoğurtla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #7
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Bahriyeli balık

MALZEMELER
* 2 adet mezgit fileto
* 2 tane domates
* 1 su bardağı mantar
* 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
* 1 havuç
* 1 patates
* 1 dal kereviz yaprağı
* 1 defne yaprağı
* 5 tane tane karabiber
* 2 diş sarımsak
* Yarım demet maydanoz
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı yağ

Bir tencerede 1 kaşık unu ve yağla kavrun Patates ve havuçları küp küp doğrayıp, ekleyin Kereviz yaprağını kıyıp ilave edin ve 1-2 kez çevrin Doğranmış mantarı koyun Üzerine domates rendeleyin Sarmısak koyup defne yaprağı ve tane karabiber ile hepsisi harmanlayın Üzerine balıkları yerleştirip kısık ateşte 15 dakika pişirin Üzerine bir fincan süt gezdirilip, bol maydanoz ve kaşar peynir rendesi serpip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #8
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Çeşminigar çorbası

MALZEMELER (8 kişilik)
* 1 kase kırmızı mercimek
* 2 su bardağı süt
* 2 bardak et suyu
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 2 soğan
* 1 havuç
* 1 çorba kaşığı un
* 1 yumurta sarısı
* 1 yeşil, 1 kırmızı biber
* 2 diş sarmısak
* 2 dilim bayat ekmek (yağda kavrulmuş)

Tereyağı, sarmısak ve soğanı tencereye koyarak kavurun Havuç ve biberleri küçük küçük doğrayın Kırmızı mercimek ve doğradığınız sebzeleri tencereye ekleyerek kavurun 1 kaşık un ekleyin ve tekrar kavurun Et suyunu ilave edin Yumuşayıncaya kadar pişirin Daha sonra bu karışımı robottan geçirin ve tekrar tencereye alın Ayrı bir kapta yumurtayı süt ile çırpın Yavaş yavaş karıştırarak tencereye ilave edin Bir taşım kaynattıktan sonra kızarmış ekmekle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Mantar kavurması

MALZEMELER (8 kişilik)
* 500 gram mantar
* 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
* 1 tatlı kaşığı kekik
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 çorba kaşığı şeker 1 çorba kaşığı tereyağı

Mantarları iyice yıkayın Tencereye bolca su koyun İçine limon suyu, sirke ve şekeri koyun, mantarları ilave edip, haşlayın Haşladıktan sonra suyunu süzün Bir tavaya tereyağını koyun Eriyince doğradığınız mantarları ilave edin 5 dakika soteleyin Kekik, tuz, kırmızıbiber ve kaşar peyniri koyup harmanlayın Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Dağar kebabı

MALZEMELER
* 500 gram kuşbaşı koyun eti
* 4 kaşık margarin veya 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 su bardağı dolusu arpacık soğanı
* 1 baş sarmısak
* 4 patates
* 5 domates
* 1 çorba kaşığı salça
* 10 tane kestane
* Kimyon, karabiber, tuz

Etleri toprak bir kaba koyun Sarmısak, soğan, patates ve domatesleri iri iri doğrayın Kestaneleri bütün koyup, tuz, kimyon, karabiber ve yağ ilave edin Harmanlayın ve ağzını alüminyum kağıtla kapatın Fırında ağır ağır etler yumuşayıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #11
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Karamelli irmik

MALZEMELER (8 kişilik)
* 1 litre süt
* 1 su bardağı tozşeker
* 1 yumurta
* 1 su bardağı irmik
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 paket vanilya
* 3 çay kaşığı hindistancevizi

Şekerin yarısını küçük bir tencereye alın, orta ateşte açık kahverengi renk alana kadar pişirin Orta büyüklükte yayvan bir kaba dökerek soğutun Diğer taraftan sütün içine yumurta, irmik, limon kabuğu rendesi, kalan şekeri ilave ederek, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin En son vanilyayı ekleyin Muhallebiyi soğutulmuş karamelin üzerine dökün Buzdolabında en az 3-4 saat beklettikten sonra bir tabağa ters çevirin Hindistancevizi veya fındık ile süsleyerek servis yapın
Not: Karameli hazırladıktan sonra, çabuk bir şekilde kaba dökmek gerekir Aksi halde kalınlaşır, akışı güçleşir

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #12
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Yeşil yayla tatlısı

Malzemeler (8 kişilik)
* 1 komposto kasesi
* Dövülmüş antepfıstığı
* 1 çay bardağı tozşeker
* 1 çay bardağı un
* 5 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı irmik
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 paket kabartmatozu
Şerbeti İçin
* 2,5 su bardağı tozşeker
* 2 su bardağı su
* Yarım limonun suyu

Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın Aklarını bir tutam tuz ile birlikte mikserde kar haline gelene kadar çırpın Tozşekeri yumurta sarıları ile karıştırın Unu, irmik ve sıvıyağı yavaş yavaş ilave edin Kabartma tozunu katın Antepfıstığını da ilave edin Kek kalıbını yağlayın, hamuru içine dökün 80 derece fırında 25 dakika pişirin Şerbeti için tozşekeri ve suyu bir tencerede kaynatın Ocaktan alırken limonu sıkın ve soğutun Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün Antepfıstığı serpin

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Bardak mantısı

MALZEMELER (6 kişilik)
* 40 gram yaş maya
* 1 çorba kaşığı şeker
* 1 su bardağı su
* Alabildiği kadar un
* 1 çorba kaşığı margarin
* Tuz İçi için:
* 1 çorba kaşığı margarin
* 1 adet rendelenmiş soğan
* 250 gram kıyma
* 1 tatlı kaşığı pulbiber
* Tuz Üzerine:
* Yarım paket margarin
* Yarım kg sarımsaklı yoğurt
* Maydanoz

Bir kabın içine kibrit kutusu kadar mayayı koyun Üzerine 1 su bardağı ılık suyu ekleyerek mayayı eritin 1 çorba kaşığı eritilmiş ve soğutulmuş margarin, tuz ve şekeri ekleyip karıştırın Yavaş yavaş unu ekleyip, ele yapışmayacak kıvamda bir hamur hazırlayın Üzerini örterek 1 saat bekletin Bu arada iç malzemesini hazırlayın Tavaya bir çorba kaşığı margarini koyun, yemeklik doğranmış soğanı hafifçe kavurun Kıymayı ve diğer malzemeleri ekleyip, kıyma suyunu çekene kadar kavurun Soğumaya bırakın Hamuru ikiye bölün İki hamurdan 10'ar adet beze yapın Oklava ile küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın Margarini eritip, yarısını hamurların üzerine sürün Açtığımız 10 adet hamuru üst üste koyup, tekrar açın Tepsiye yayın Hazırladığınız içi bezelerin üzerine yayıp, kalan bezelere de aynı işlemi uygulayın Tepsiye yerleştirin üzerine kalan margarini sürün Son olarak bir bardakla bastırıp şekil verin Ve hiç bozmadan 170 derece ısıtılmış fırında pişirin Fırından çıkarınca, fincanla kesilmiş mantıları servis tabaklarına alın Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün Maydanozla süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #14
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Kara çuval helvası

MALZEMELER (10 kişilik)
* 2 su bardağı un
* 1 su bardağı su
* 1 çay bardağı pekmez
* 2 çorba kaşığı leblebi tozu
* 1 su bardağı şeker
* 200 gram margarin

Tencereye unu koyup, çok kısık ateşte 30 dakika kavurun Unun rengi değişince margarini ekleyip, una yedirerek kavurmaya devam edin Pekmez, şeker ve suyu koyup hızlıca karıştırın Helva tencerenin ortasında toplanınca olmuş demektir Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın Top şekli verip, servis tabağına dizin Üzerine leblebi tozu gezdirip, servis yapın
NOT: 1 çay bardağı sarı leblebiyi robottan geçirerek, leblebi tozu elde etmiş olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]

Eski 10-28-2012   #15
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Lezzetler [Güncellenecektir]



Kereviz göbeğinde pırasa

MALZEMELER (6 kişilik)
* 1 kg kereviz
* 1 limon
* 2 çorba kaşığı limon suyu
* 3 adet soğan
* Yarım demet dereotu
* Yarım demet maydanoz
* 3 adet soğan
* 3 adet domates
* 2 kesme şeker
* 1,5 su bardağı su
* 2 adet pırasa
* 1 çay bardağı
* Zeytinyağı, tuz

Kerevizi ayıklayıp yıkayın Limonla ovun ve tencereye dizin Üzerine yemeklik doğranmış soğanı koyun 1 çay bardağı zeytinyağının yarısını, tuz ve 1 şekeri ilave edin Üzerine 2 çorba kaşığı limon suyunu gezdirin 1 su bardağı su ekleyip, enginarların üzerine bir tabak kapatın Enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin Bir başka tencerede uzunlamasına doğradığınız ince kıyılmış pırasayı kalan yağla birlikte soteleyin Küp şeklinde doğranmış domates, tuz ve 1 şekeri ekleyin Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyun Kısık ateşte pişirin Bir limonun suyunu sıkın Kerevizler soğuyunca servis tabağına alın Ortalarına taze pırasaları koyun İnce kıyılmış maydanoz ve dereotu ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.