Tereyağlı Kuşkonmaz Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tereyağlı Kuşkonmaz TarifiTereyağlı Kuşkonmaz Tarifi MALZEME: 2 kilo beyaz ya da 1 5 kilo yeşil kuşkonmaz, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 fiske şeker 1 Beyaz kuşkonmazları yukarıdan itibaren aşağıya kadar ince soyun Yeşil kuşkonmazların sadece alt kısımlarını soyun Batonların sert alt uçlarını kesin 5-6 batonu bir iplikle deste halinde bağlayın 2 Geniş bir tencereye bol su koyun, tuz, şeker ve tereyağı ilave edin Su kaynayınca desteleri koyun 3 Beyaz kuşkonmazların pişme süresi 15-18, yeşillerinki 8-10 dakikadır Bir bıçak ucunu batırıp, deneme yapın
|
|
|
|