Pırasalı Uskumru Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pırasalı Uskumru Tarifi4 USKUMRU BALIĞI (300'ER GR'LIK) 1/2 LT BALIK SUYU 4 PIRASANIN BEYAZI YARIM SU BARDAĞI KREMA 1 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDONOZ ZEYTİNYAĞI TUZ KARABİBER Uskumruları temizleyin ve sıcak balık suyunun içinde 5 dakika haşlayın Pırasaları temizleyip ince ince halkalar halinde kesin Bu halkaları bir tavada 2 çorba kaşığı zeytinyağında öldürün ve sonra biraz balık suyu katarak, kapağı kapatın ve hafif ateşte 5 dakika pişirin Pırasaları ateşten almadan hemen önce kremayı, tuzu ve karabiberi katın Balığınızı pırasa garnitürüyle ve maydonozla süsleyerek servis yapın |
|