Dolangel Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dolangel Tarifi500 gr Un 1 su bardağı süt 2 kesme şeker Tuz 1 çorba kaşığı maya 100 gr Tereyağı Üstü için: Yumurta sarısı Haşhaş İçi için: 250 gr Beyaz peynir 2 haşlanmış patates 1 tatlı kaşığı çörekotu Tuz Bir su bardağı sütle şeker eritin Unu eleyin ortasını açın mayayı dökün yoğurun ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapın 20 dakika dinlendirip merdane ile açın Üzerine tereyağını sürün Bohça gibi katlayın dolapta Isaat bekletin Tekrar merdane ile yufka büyüklüğünde açın Hazırladığınız içi yayın Bir ucundan başlayarak sıkıca sarın Rulo yapın Kendi ekseni etrafında döndürerek sarın yağlanmış tepsiye koyun Üzerine yumurta sarısı sürün Haşhaş serpin Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin
|
|
|
|