Kremelı Morina Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremelı Morina Tarifi1 KG MORİNA DİLİMLERİ 1/3 SU BARDAĞI ZEYTİNYAĞI YARIM SU BARDAĞI SÜT 100 GR MANTAR KONSERVESİ 3 ARPACIK SOĞANI 4 YUMURTA SARISI 1 TATLI KAŞIĞI KÖRİ 1 LİMON 1 GARNİ DEMETİ (MAYDANOZ, KEKİK, DEFNE YAPRAĞI) TUZ KARABİBER 1 SU BARDAĞI (SİLME) KREMA İçine garni demeti konmuş ve üzeri örtülecek kadar su koyarak morina dilimlerini pişirin Sonra ayıklayıp, sıcak kalabilecekleri bir yere alın Pişirme suyunu da süzüp bir tarafa koyun Arpacık soğanlarını zeytinyağında hafif şeffaflaşana dek pişirin Mantarları mikserde geçirip püre yapın ve bu püreyi de soğanlara katın Karıştırırken içine sıcak sütü, morina pişirme suyunu ve yumurta sarılarını katın Tuzunu biberini ayarlayın, köri ve limon suyunu da ekleyin 10 dakika sürekli karıştırarak pişirin ve bu sürenin sonunda kremayı da içine katın Bu karışımı sıcakta bekleyen balık dilimlerinin üzerine dökün Hepsini sıcak fırında 10-20 dakika pişirin ve hemen servis yapın |
|