|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
balığı, barbunya, buğulaması, tarifi, yapılışı |
![]() |
Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Barbunya Balığı Buğulaması Tarifi YapılışıBarbunya Balığı Buğulaması Tarifi Yapılışı Mazemeleri Malzemeler ? 1/2 kg orta boy kınalı barbun ? 3 orta boy domates ? 1 orta boy soğan ? 2-3 defne yaprağı Maydanoz ? 1 yemek kaşığı tereyağı ? tuz, nane, karabiber Hazırlanışı Domatesleri rendeliyoruz ![]() Soğanı ufak ufak parçalıyoruz ![]() Tereyağını tavada eritip, önce soğanı kısa bir müddet sonrada domatesleri ilave ediyoruz ![]() Domates suyunu biraz çekince tavayı ateşten alıp barbunlarımızı daire biçiminde sosun üzerine diziyoruz ![]() Baharatları,tuzu ekleyip orta ateşte 10-15 dk kadar pişiriyoruz ![]() (Pişirme sırasında sosu balıkların üzerinde gezdirin ve üzerine çok minik tereyağ parçaları koyun) Eğer gerekirse bir miktar su katabiliriz ![]() Piştikten sonra üzerinde bir miktar ince kıyılmıs maydonoz gezdirerek servis yapıyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|