![]() |
Yemek Sosları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek SoslarıYemek Sosları Avokado-Domates-Mango Sosu Tarifi Yaz günleri için ferahlık verici bir lezzet olan avokado, domates ve mango sosunu hem kıtır kıtır cipsleriniz ile hem de balık yanında servis edebilirsiniz ![]() Malzemeler 1 Adet İçi Temizlenmiş Mango 1 Adet Orta Boy Soyulmuş Avokado 4 Adet Orta Boy Domates 1 Adet Meksika Biberi 1/2 Kap Kişniş 3 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Tuz 2 Çay Kaşığı Lime suyu 1/4 Kap Doğranmış Kırmızı Soğan 3 Çay Kaşığı Zeytin Yağı Yapılışı: Geniş bir kase içerisinde mango, avokado, domates, meksika biberi, kişniş ve sarımsağı iyice karıştırın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Sosları |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek SoslarıPembe Gaspaso (Soğuk) Malzemeler 500 gr domates 200 gr beyaz ekmek 1 diş sarmısak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi tuz 1-Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartın ![]() ![]() ![]() 2-Bu karışıma, corba kıvamına gelene dek 3 bardak su katın ![]() ![]() ![]() Garnitürü: Küçük dilimlere doğranmış salatalık, kıyılmış yesil biber, soğan, ve doğranmış ekmekleri yağda kızartın ve çorbayla servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Yemek Sosları |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek SoslarıMantarlı Sos Malzemeler: 1 bardak orta beyaz sos ½ bardak hazir konserve mantar veya taze haşlanmış mantar 1 adet yumurta sarısı ½ çay kaşığı tuz Birer fiske karabiber-hindistan cevizi 1 yemek kaşığı limon suyu Yapılışı: Doğranmış ve haşlanmış mantarları, sıcak sosla karıştırın ![]() ![]() ![]() Sığır ve dana, tavuk, hindi, ve kızartma balıkla kullanin ![]() |
![]() |
![]() |
|