ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Yemek Sosları (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006437)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:39 AM

Yemek Sosları
 
Yemek Sosları

Avokado-Domates-Mango Sosu Tarifi

Yaz günleri için ferahlık verici bir lezzet olan avokado, domates ve mango sosunu hem kıtır kıtır cipsleriniz ile hem de balık yanında servis edebilirsiniz. İşte tarifi;

Malzemeler

1 Adet İçi Temizlenmiş Mango
1 Adet Orta Boy Soyulmuş Avokado
4 Adet Orta Boy Domates
1 Adet Meksika Biberi
1/2 Kap Kişniş
3 Diş Sarımsak
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Lime suyu
1/4 Kap Doğranmış Kırmızı Soğan
3 Çay Kaşığı Zeytin Yağı

Yapılışı: Geniş bir kase içerisinde mango, avokado, domates, meksika biberi, kişniş ve sarımsağı iyice karıştırın. Tuz, lime suyu, kırmızı soğan ve zeytin yağını başka bir kapta karıştırın ve mangou karışıma ekleyin. Servis etmeden önce 30 dakika kadar buzdolabında soğumaya bırakın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:39 AM

Yemek Sosları
 
Pembe Gaspaso (Soğuk)

Malzemeler

500 gr domates
200 gr beyaz ekmek
1 diş sarmısak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
tuz

1-Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartın. Ekmekleri suyla ıslatın ve suyunu sıkıp domates ve kıyılmış sarmısakla birlikte karıştırıcıya koyun. Yumuşak krema haline gelince yağ, sirke ve biraz tuz katın.
2-Bu karışıma, corba kıvamına gelene dek 3 bardak su katın. 2 saat buzdolabında bekletin. Servisten önce kaseye boşaltıp içine buz parçaları atın.
Garnitürü: Küçük dilimlere doğranmış salatalık, kıyılmış yesil biber, soğan, ve doğranmış ekmekleri yağda kızartın ve çorbayla servis yapın.


Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:39 AM

Yemek Sosları
 
Mantarlı Sos

Malzemeler:

1 bardak orta beyaz sos
½ bardak hazir konserve mantar veya taze haşlanmış mantar
1 adet yumurta sarısı
½ çay kaşığı tuz
Birer fiske karabiber-hindistan cevizi
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Doğranmış ve haşlanmış mantarları, sıcak sosla karıştırın. Tuz ve baharat katın. Limon suyu ile çırpılmış yumurtayı koyup bir iki taşım kaynatarak ateşten indirin.
Sığır ve dana, tavuk, hindi, ve kızartma balıkla kullanin.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.