Sakarca Mücveri |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sakarca MücveriMalzemeler: 1/2 kgsakarca 4 adet yumurta 1 çay bardağı mısır unu (un da kullanabilirsiniz) 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Kızartmak için: Sıvı yağ Yapılışı: Taze soğangiller ailesinden olan bu sebzemizi taze soğan ayıklar gibi ayıklıyoruzBol suyla iyice yıkayıp süzdürmeye bırakıyoruzSüzülen sakarcaları,üzerini üç dört parmak geçecek kaynamış suyunu içine ilave edip,orta açık ısıda sakarcalar yumuşayana kadar haşlayıp süzdürüyoruz Malzemelerin tümünü çukur bir kapta iyice karıştırıp süzülen sakarcaları bütün halde (doğramadan) karışıma ilave edip karıştırıyoruz Kızartma yağını tavada kızdırıp,üzerine çorba kaşığı ile orta incelikte mücverlerimizi döküyoruzMücverlerimizi arkalı önlü kızartıyoruz Kızaran mücverleri 2-3 kat kağıt havlu üzerine alıp yağını çektiriyoruz Sıcak yada soğuk her iki şekildede servis yapabilirsiniz Afiyet olsun, |
|