![]() |
Çilek Şurubu Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Şurubu TarifiÇilek Şurubu Tarifi MALZEMESİ 1 Kg ![]() 3 Su bardağı şeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu YAPILIŞI 1 Çİlekleri temiz yıkayıp ayıklayınız ![]() 2 Elinizle iyice vıncıklayarak püre yapınız 3 Püreyi bir tencereye koyarak üzerine su ve şekeri koyunuz ![]() 4 Ateşe koyarak 3-4 dakika kaynatınız ![]() 5 Soğutup süzerek şişelere doldurunuz ![]() 6 Şişelerin ağzını iyice kapatarak buzdolabında muhafaza ediniz ![]() Not: Kullanacağınız zaman, sevdiğiniz oranda soğuk suyla sulandırarak servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çilek Şurubu Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Şurubu TarifiÇilek Şurubu Tarifi MALZEMESİ 1 kg ![]() 4 bardak su 1,5 su bardağı tozşeker YAPILIŞI Çilekleri yıkayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çilek Şurubu Tarifi |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çilek Şurubu TarifiÇilek Şurubu Tarifi Evvelâ, çileklerin sapları ayıklandıktan sonra, kum ve çamurlu olmaları ihtimali göz önünde tutularak bir kere sudan geçirilmelidir ![]() Çilek miktarının bir buçuk nispetinde koyu şeker şerbetini de hazırlamalı ve ılık iken çilekleri içine atmalıdır ![]() Kıvama gelinceye kadar kaynatmalıdır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|