ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çilek Şurubu Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006343)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:55 AM

Çilek Şurubu Tarifi
 
Çilek Şurubu Tarifi

MALZEMESİ
1 Kg. çilek
3 Su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım limonun suyu

YAPILIŞI
1 Çİlekleri temiz yıkayıp ayıklayınız.
2 Elinizle iyice vıncıklayarak püre yapınız
3 Püreyi bir tencereye koyarak üzerine su ve şekeri koyunuz.
4 Ateşe koyarak 3-4 dakika kaynatınız.
5 Soğutup süzerek şişelere doldurunuz.
6 Şişelerin ağzını iyice kapatarak buzdolabında muhafaza ediniz.

Not: Kullanacağınız zaman, sevdiğiniz oranda soğuk suyla sulandırarak servis ediniz.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:55 AM

Çilek Şurubu Tarifi
 
Çilek Şurubu Tarifi

MALZEMESİ
1 kg. çilek
4 bardak su
1,5 su bardağı tozşeker

YAPILIŞI
Çilekleri yıkayınız. Bir tencereye koyup içine az su döküp börttürünüz. Çilekler iyice olgun iseler börtürmeyiniz. İnce delikli bir ilistire koyup üstten ezerek geçiriniz. Daima şimşir kaşık kullanınız. Bir tencereye suyu ve toz şekeri koyup koyuluşahcaya kadar kaynatınız. Ocaktan alıp soğutunuz. Çilek suyunu karıştırarak katınız. Saklayacaksanız ağzı iyi kapanan bir şişeye koyup ışık görmeyen serin bir yere koyunuz. Hemen kullanacaksanız sürahiye koyup servis yapınız.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 06:55 AM

Çilek Şurubu Tarifi
 
Çilek Şurubu Tarifi

Evvelâ, çileklerin sapları ayıklandıktan sonra, kum ve çamurlu olmaları ihtimali göz önünde tutularak bir kere sudan geçirilmelidir.
Çilek miktarının bir buçuk nispetinde koyu şeker şerbetini de hazırlamalı ve ılık iken çilekleri içine atmalıdır.
Kıvama gelinceye kadar kaynatmalıdır. İndirdikten sonra çilekleri eze eze, mevcut bütün şurupla süzgeçten geçirip şişelerde saklamalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.