![]() |
Çilek Şurubu Tarifi
Çilek Şurubu Tarifi
MALZEMESİ 1 Kg. çilek 3 Su bardağı şeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu YAPILIŞI 1 Çİlekleri temiz yıkayıp ayıklayınız. 2 Elinizle iyice vıncıklayarak püre yapınız 3 Püreyi bir tencereye koyarak üzerine su ve şekeri koyunuz. 4 Ateşe koyarak 3-4 dakika kaynatınız. 5 Soğutup süzerek şişelere doldurunuz. 6 Şişelerin ağzını iyice kapatarak buzdolabında muhafaza ediniz. Not: Kullanacağınız zaman, sevdiğiniz oranda soğuk suyla sulandırarak servis ediniz. |
Çilek Şurubu Tarifi
Çilek Şurubu Tarifi
MALZEMESİ 1 kg. çilek 4 bardak su 1,5 su bardağı tozşeker YAPILIŞI Çilekleri yıkayınız. Bir tencereye koyup içine az su döküp börttürünüz. Çilekler iyice olgun iseler börtürmeyiniz. İnce delikli bir ilistire koyup üstten ezerek geçiriniz. Daima şimşir kaşık kullanınız. Bir tencereye suyu ve toz şekeri koyup koyuluşahcaya kadar kaynatınız. Ocaktan alıp soğutunuz. Çilek suyunu karıştırarak katınız. Saklayacaksanız ağzı iyi kapanan bir şişeye koyup ışık görmeyen serin bir yere koyunuz. Hemen kullanacaksanız sürahiye koyup servis yapınız. |
Çilek Şurubu Tarifi
Çilek Şurubu Tarifi
Evvelâ, çileklerin sapları ayıklandıktan sonra, kum ve çamurlu olmaları ihtimali göz önünde tutularak bir kere sudan geçirilmelidir. Çilek miktarının bir buçuk nispetinde koyu şeker şerbetini de hazırlamalı ve ılık iken çilekleri içine atmalıdır. Kıvama gelinceye kadar kaynatmalıdır. İndirdikten sonra çilekleri eze eze, mevcut bütün şurupla süzgeçten geçirip şişelerde saklamalıdır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.