![]() |
Evde Tereyağı Yapımı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Tereyağı Yapımı TarifiEvde Tereyağı Yapımı Tarifi Tereyağı iki şekilde yapılır: 1 Sütü bir süre bırakıp biraz ekşidikten sonra yayıkta dövmek ![]() 2 Yoğurdu yayıkta aynı oranda sıcak su ilâvesiyle döverek yağ çıkarmaktır ![]() Yoğurt ve ekşimiş sütten çıkarılan yağ nefis olmayacağı gibi içinde fazla ayran olduğundan uzun süre dayanmaz, çabuk bozulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Evde Tereyağı Yapımı Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Evde Tereyağı Yapımı TarifiEvde Tereyağı Yapımı Tarifi Evde tereyağı yapmak için, kaymağı alınmamış halis çiğ sütü (yayık) denilen fıçıya atmak ve tokmakla döverek ve ara sıra soğuk su da katarak yapılırken ve yayıkta toplanan tereyağlar alınıp, ya taze tuzsuz tereyağı gibi yenilir yahut saklanacak ve bir tarafa gönderilecekse, kuru tuzla tuzlanır ![]() Not: Günümüzde, ecremeuse denilen sütü kaymağından ayıran süt makinesiyle, kaymağı alınıp, doğrudan ve motör süratiyle zahmetsiz çalışarak tereyağı imâl edilmektedir ![]() |
![]() |
![]() |
|