Peynir Topları Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Topları TarifiPeynir Topları Tarifi Malzemesi: 125 gr rendelenmiş kaşar peyniri 250 gr süt 125 gr un 90 gr tereyağı tuz 3 adet çırpılmış yumurta, Kızartmak için yağ 45 gr domates sosu Hazırlanışı: Büyük bir tencerede sütü ısıtın Yavaş yavaş karıştırarak unu içine koyun, unun topak topak kalmamasına dikkat edin Daha sonra tereyağını içine atın Karışım koyulaşınca ateşin üzerinden alın, peyniri içine atın, iyice karıştırın Daha sonra tuz ve çırpılmış yumurtaları ekleyin Hazırladığınız karışım soğuyup, sertleştikten sonra elinizde küçük küçük yuvarlayın Kızartma için kızdıracağınız yağ oldukça fazla olmalıdır ki, peynir yuvarlakları içinde yüzebilsin Elde ettiğiniz hamurdan aşağı yukarı 24 yuvarlak yoğurarak kızgın yağda kızartın Yağları süzüldükten sonra sıcak sıcak domates sosu ile birlikte servis yapın |
Peynir Topları Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynir Topları Tarifi250 gr beyaz peynir yarım demet maydanoz isteğe göre pulbiber veya kekik gibi diğer baharatlar Üstü için: susam, nane pulbiber, maydanoz vs Peyniri tel süzgeçten geçirelim Daha sonra doğramış olduğumuz maydanozlarla karıştıralım Elimizle istenen büyüklükte toplar oluşturup ayrı ayrı susam, nane, kıyılmış maydanoz üzerinde yuvarlayarak servis kabına dizelim Damak zevkinize göre istediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz |
|