Şubat Ayında Tüketecegimiz Gidalar |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şubat Ayında Tüketecegimiz GidalarŞubat Ayında Tüketecegimiz Gidalar Sebzelerden: Brokoli, brüksel lahanası, karnabahar, pazı, hindibağ, ıspanak, pırasa, pancar, defneyaprağı, havuç, frenk soğanı, turp Meyvelerden: Elma, portakal, muz, greyfurt, ayva Balıklardan: Uskumru, istavrit, lüfer, palamut, tekir, kefal, kalkan, gümüş balığı, somon Kansere karşı korunmada çok etkili lahanagillerden olan; lahana, brüksel lahanası, karnabahar ve brokoliyi sık sık yiyebilirsiniz Bağışıklık sistemine çok büyük faydası olan betakaroten yönünden zengin havuç, ıspanağın sofralarımızdan eksik edilmemesi gerekir Özellikle havuç salataları, havuç suyu ve ıspanak ve havuçla güzelleştirilmiş yemekler tercîh edilebilir |
|