![]() |
Çipura Balığı Pişirme Yöntemi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çipura Balığı Pişirme YöntemiÇipura Kaynak: Metropost ÇİFTLİK BÖLGESİ: Ege, Akdeniz, Karadeniz TÜRLERİ: Küçük çeşitleri Isparoz ve Lida ÖZELLİKLER: Elips biçiminde, yassı vücutlu, karnı beyaz, sırtı koyu gri, yanakları pembemsi BÜYÜKLÜK: 20 - 40 cm YEMEK ÖNERİSİ: Izgara, buğulama, çorba, fırın Küçük vücutlu, yaldızlı pullarla kaplı, kemikli, ön dişleri sivri, üst çenedeki dişleri iki sıra fazla, 50 santimetreye kadar büyüyebilen, lezzetli beyaz etli, daha çok Ege DenizThde bulunan bir balıktır ![]() "İzmarit" ailesindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Çipura Balığı Pişirme Yöntemi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çipura Balığı Pişirme YöntemiKaynak: Metropost ÇİFTLİK BÖLGESİ: Ege, Akdeniz, Karadeniz TÜRLERİ: Küçük çeşitleri Isparoz ve Lida ÖZELLİKLER: Elips biçiminde, yassı vücutlu, karnı beyaz, sırtı koyu gri, yanakları pembemsi BÜYÜKLÜK: 20 - 40 cm YEMEK ÖNERİSİ: Izgara, buğulama, çorba, fırın Küçük vücutlu, yaldızlı pullarla kaplı, kemikli, ön dişleri sivri, üst çenedeki dişleri iki sıra fazla, 50 santimetreye kadar büyüyebilen, lezzetli beyaz etli, daha çok Ege DenizThde bulunan bir balıktır ![]() "İzmarit" ailesindendir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|