![]() |
Çipura Balığı Pişirme Yöntemi
Çipura
Kaynak: Metropost ÇİFTLİK BÖLGESİ: Ege, Akdeniz, Karadeniz TÜRLERİ: Küçük çeşitleri Isparoz ve Lida ÖZELLİKLER: Elips biçiminde, yassı vücutlu, karnı beyaz, sırtı koyu gri, yanakları pembemsi BÜYÜKLÜK: 20 - 40 cm YEMEK ÖNERİSİ: Izgara, buğulama, çorba, fırın Küçük vücutlu, yaldızlı pullarla kaplı, kemikli, ön dişleri sivri, üst çenedeki dişleri iki sıra fazla, 50 santimetreye kadar büyüyebilen, lezzetli beyaz etli, daha çok Ege DenizThde bulunan bir balıktır. "İzmarit" ailesindendir. Sardalya ve kolyozlarla birlikte Marmara Denizi'ne de gelir. Elverişli zamanı bahar ve yaz aylarıdır. Yağlı olduklarında ızgara yapılmalıdır. Tava yapılırsa lezzetli olur. Barbunya ve tekire benzer özellikleri taşır. http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg |
Çipura Balığı Pişirme Yöntemi
Kaynak: Metropost
ÇİFTLİK BÖLGESİ: Ege, Akdeniz, Karadeniz TÜRLERİ: Küçük çeşitleri Isparoz ve Lida ÖZELLİKLER: Elips biçiminde, yassı vücutlu, karnı beyaz, sırtı koyu gri, yanakları pembemsi BÜYÜKLÜK: 20 - 40 cm YEMEK ÖNERİSİ: Izgara, buğulama, çorba, fırın Küçük vücutlu, yaldızlı pullarla kaplı, kemikli, ön dişleri sivri, üst çenedeki dişleri iki sıra fazla, 50 santimetreye kadar büyüyebilen, lezzetli beyaz etli, daha çok Ege DenizThde bulunan bir balıktır. "İzmarit" ailesindendir. Sardalya ve kolyozlarla birlikte Marmara Denizi'ne de gelir. Elverişli zamanı bahar ve yaz aylarıdır. Yağlı olduklarında ızgara yapılmalıdır. Tava yapılırsa lezzetli olur. Barbunya ve tekire benzer özellikleri taşır. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.