ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Çipura Balığı Pişirme Yöntemi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1006026)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:48 AM

Çipura Balığı Pişirme Yöntemi
 
Çipura

Kaynak: Metropost

ÇİFTLİK BÖLGESİ: Ege, Akdeniz, Karadeniz
TÜRLERİ: Küçük çeşitleri Isparoz ve Lida
ÖZELLİKLER: Elips biçiminde, yassı vücutlu, karnı beyaz, sırtı koyu gri, yanakları pembemsi
BÜYÜKLÜK: 20 - 40 cm
YEMEK ÖNERİSİ: Izgara, buğulama, çorba, fırın

Küçük vücutlu, yaldızlı pullarla kaplı, kemikli, ön dişleri sivri, üst çenedeki dişleri iki sıra fazla, 50 santimetreye kadar büyüyebilen, lezzetli beyaz etli, daha çok Ege DenizThde bulunan bir balıktır.
"İzmarit" ailesindendir. Sardalya ve kolyozlarla birlikte Marmara Denizi'ne de gelir. Elverişli zamanı bahar ve yaz aylarıdır. Yağlı olduklarında ızgara yapılmalıdır. Tava yapılırsa lezzetli olur. Barbunya ve tekire benzer özellikleri taşır.



http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 07:48 AM

Çipura Balığı Pişirme Yöntemi
 
Kaynak: Metropost

ÇİFTLİK BÖLGESİ: Ege, Akdeniz, Karadeniz

TÜRLERİ: Küçük çeşitleri Isparoz ve Lida

ÖZELLİKLER: Elips biçiminde, yassı vücutlu, karnı beyaz, sırtı koyu gri, yanakları pembemsi

BÜYÜKLÜK: 20 - 40 cm

YEMEK ÖNERİSİ: Izgara, buğulama, çorba, fırın

Küçük vücutlu, yaldızlı pullarla kaplı, kemikli, ön dişleri sivri, üst çenedeki dişleri iki sıra fazla, 50 santimetreye kadar büyüyebilen, lezzetli beyaz etli, daha çok Ege DenizThde bulunan bir balıktır.

"İzmarit" ailesindendir. Sardalya ve kolyozlarla birlikte Marmara Denizi'ne de gelir. Elverişli zamanı bahar ve yaz aylarıdır. Yağlı olduklarında ızgara yapılmalıdır. Tava yapılırsa lezzetli olur. Barbunya ve tekire benzer özellikleri taşır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.