Hint Usulü Havuç |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hint Usulü HavuçMalzemeler: 1 ÇK Margarin 1 ÇK Tereyağı ¾ çay kaşığı kimyon Bu karışımı 30 saniye kadar kısa bir müddet kavur DİĞER MALZEMELER : ½ kg Havuç Kalınca kibrit çöpü gibi doğranmış 1 Çay Kaşığı Zencefil (Ginger) 1 Kahve fincanı kıyılmış yesil biber 1 Çay Kaşığı Kişniş (Coriander) ¼ Çay Kaşığı Safran 6 Çorba Kaşığı Su -Yapılışı- Yukarıda yazılı malzemeyil erimiş kimyonlu yağa katınız ve havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte pişirinizKapak kapamayınız ve arada karıştırınız Muhtelif et yemeklerinde garni olarak servis edilir Afiyet Olsun!… |
|