![]() |
Hint Usulü Havuç
Malzemeler:
1 Ç.K. Margarin 1 Ç.K. Tereyağı ¾ çay kaşığı kimyon Bu karışımı 30 saniye kadar kısa bir müddet kavur. DİĞER MALZEMELER : ½ kg Havuç Kalınca kibrit çöpü gibi doğranmış 1 Çay Kaşığı Zencefil (Ginger) 1 Kahve fincanı kıyılmış yesil biber 1 Çay Kaşığı Kişniş (Coriander) ¼ Çay Kaşığı Safran 6 Çorba Kaşığı Su -Yapılışı- Yukarıda yazılı malzemeyil erimiş kimyonlu yağa katınız ve havuçlar yumuşayana kadar orta ateşte pişiriniz.Kapak kapamayınız ve arada karıştırınız. Muhtelif et yemeklerinde garni olarak servis edilir. Afiyet Olsun.!… |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.