Balık İle İlgili Bilgiler |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık İle İlgili BilgilerBalık İle İlgili Bilgiler 1 Balığın tazeliği, galsamelerinin kırmızı, gözlerinin parlak ve etinin diri olmasından anlaşılır 2 Taze balık kokmaz ya da çok az kokar 3 Balıkların pullarının kolaylıkla kazınması için, keskin olmayan bir bıçakla pullar aksi yöne doğru kazınmalıdır 4 Balıklar, temizlenirken ilkönce galsameleri çıkarılır Karın yarılarak içindeki bağırsakları alınır ve iyice yıkanır Balık temizlenirken fazla hırpalamamak lazımdır 5 Balık pilakisi pişirilirken ilkönce tepsinin kapağı açık tutulmalı, biraz piştikten sonra kapamalıdır Bu suretle balığın kokusu kaybolur 6 Eldeki balık kokusunun çıkarılması için bir kap suya atılmış bir kahve kaşığı oksijen yeterlidir |
|