Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kalamar, kızartma

Kızartma Kalamar

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Kalamar



Gerekli malzeme: 4 kişi için 750 gr kalamar, tuz, un, ayçiçeği yağı, yu­murta
Küçük mürekkep balığını bol su ile yıkayın Mutfak kâğıdı ile kurulayın Una sonra yumurtaya bulayın Çukur­ca bir kızartma kabının içine bolca yağ koyun Yağ kızınca kalamarları üstüs-te gelmeyecek, birbirlerine yapışmaya­cak sayıda yağın içine atıp kızartın Her kızartma 2-3 dakika sürer, üstlen sararmağa başlayınca yağdan çıkarın bir süzgeçte tutarak yağın fazlasını a-kıtın, sıcak scak sofraya götürün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.