ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kızartma Kalamar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005879)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:12 AM

Kızartma Kalamar
 
Gerekli malzeme: 4 kişi için 750 gr. kalamar, tuz, un, ayçiçeği yağı, yu­murta.
Küçük mürekkep balığını bol su ile yıkayın. Mutfak kâğıdı ile kurulayın. Una sonra yumurtaya bulayın. Çukur­ca bir kızartma kabının içine bolca yağ koyun. Yağ kızınca kalamarları üstüs-te gelmeyecek, birbirlerine yapışmaya­cak sayıda yağın içine atıp kızartın. Her kızartma 2-3 dakika sürer, üstlen sararmağa başlayınca yağdan çıkarın bir süzgeçte tutarak yağın fazlasını a-kıtın, sıcak scak sofraya götürün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.