![]() |
Mortan Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mortan TarifiMortan 10 Dilim tost ekmeği 10 Dilim macar salamı 1 Adet kırmızı et biberi 2 Adet tatlı yeşil biber 2 Dilim kaşar peyniri 1 Çorba kaşığı tereyağı 5 Adet yeşil zeytin # Ekmek dilimlenir, kenarları salam dilimlerinin çapı kadar kesilir ![]() # Üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağı ince bir tabaka halinde sürülür ![]() # Üzerine salam dilimi, kaşar peyniri dilimi, kesilmiş kırmızı ve yeşil biber en son olarak da bir zeytinin yarısı konur ![]() # Üst üste bütün malzemeler konduktan sonra ekmek dilimlerinin ortasına dikey olarak kürdan saplanır ![]() # Küçük bir tepsiye ya da düz tabağa dizilerek servise sunulur ![]() Not: Profesyonel kanepe yapımında, tereyağı önce çırpılır sonra sürülür ![]() |
![]() |
![]() |
|