ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Mortan Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005691)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 08:44 AM

Mortan Tarifi
 
Mortan

10 Dilim tost ekmeği
10 Dilim macar salamı
1 Adet kırmızı et biberi
2 Adet tatlı yeşil biber
2 Dilim kaşar peyniri
1 Çorba kaşığı tereyağı
5 Adet yeşil zeytin

# Ekmek dilimlenir, kenarları salam dilimlerinin çapı kadar kesilir.
# Üzerine oda ısısında yumuşamış tereyağı ince bir tabaka halinde sürülür.
# Üzerine salam dilimi, kaşar peyniri dilimi, kesilmiş kırmızı ve yeşil biber en son olarak da bir zeytinin yarısı konur.
# Üst üste bütün malzemeler konduktan sonra ekmek dilimlerinin ortasına dikey olarak kürdan saplanır.
# Küçük bir tepsiye ya da düz tabağa dizilerek servise sunulur.

Not: Profesyonel kanepe yapımında, tereyağı önce çırpılır sonra sürülür.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.