![]() |
Havyar Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Havyar TarifiHavyar Tarifi Havyar sadece mersin balığı yumurtası ile hazırlanmış olanı hakiki havyardır ![]() ![]() Havyara benzeyen diğer mahsullere balık yumurtası adı verilir ![]() Morina balığı yumurtası (küçük pembe renkte) ![]() Som balığı yumurtası (iri pembe renkte) ![]() Havyarlar: Biri (Siyah Havyar), diğeri (Kırmızı Havyar) dır ![]() Havyarlar da, balıkların yumurtalarının salamurasından = En makbulü siyah havyardır ![]() ![]() ![]() Havyarlar, yalnız aperatif olarak sunulur ![]() En âlâ havyar, Rusya'nın Volga nehrinden çıkarılır ![]() Havyar, altı ay müddetle fıçılarda kalsa bozulmaz ![]() Aşağı kalitede olarak (kırmızı havyar) namiyle tanılan (tarama) dediğimiz havyar dahi mevcuttur ![]() ![]() Bu cins havyar da, Karadenizin kefal ve sazan balıklarından çıkarılır ![]() |
![]() |
![]() |
|