![]() |
Tüm Deniz Ürünleri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Deniz ÜrünleriAhtapot Salatası (6 Kişilik) MALZEMELER 500 gr ahtapot 3 diş sarmısak 1 kahve fincanı beyaz şarap 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 5 adet taze soğan 10 adet siyah zeytin Tuz karabiber Kiraz domates HAZIRLANIŞI Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın ![]() Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sosunu hazırlamak için zeytinyağı limon suyu ezilmiş 2 diş sarımsak tuz ve karabiberi karıştırın ![]() Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip ince kesilmiş limon kabuğu zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Deniz Ürünleri |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Deniz ÜrünleriMALZEMELER 3 su bardağı bira 1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides 3 adet dilimlenmiş pırasa 2 adet kıyılmış soğan 3 sap maydanoz 1 adet kereviz yaprağı 1 adet defne yaprağı 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin 3 yemek kaşığı un tuz biber pilav HAZIRLANIŞI Bira pırasa soğan defne yaprağı maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Tüm Deniz Ürünleri |
![]() |
![]() |
#3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tüm Deniz ÜrünleriAkşam Sefası (6 Kişilik) MALZEMELER 400 gr Patates 500 gr Erişte 5 Arpacık Soğanı 1 ![]() 300 ml Kırmızı Şarap 2 ÇorbaKaşığı Sirke tuz 2 Et Suyu Tableti karabiber 1/2 Demet Maydanoz 400 gr Lahana 3 Yumurta 6 Somon Fileto 1 Limon 150 gr Süt Kreması 2 Çorba Kaşığı Margarin HAZIRLANIŞI Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın ![]() ![]() ![]() ![]() Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|