![]() |
Tüm Deniz Ürünleri
Ahtapot Salatası (6 Kişilik)
MALZEMELER 500 gr ahtapot 3 diş sarmısak 1 kahve fincanı beyaz şarap 1/2 kahve fincanı zeytinyağı 1 limonun suyu 1 demet maydanoz 5 adet taze soğan 10 adet siyah zeytin Tuz karabiber Kiraz domates HAZIRLANIŞI Ahtapotu temizlenmiş ya da dondurulmuş olarak alın. Ahtapotu 1 diş sarımsak ve 4 sap maydanozla birlikte bir tencereye koyun. Üzerini kaplayacak kadar su ilave edin. Ahtapot iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.Haşlanmış ahtapotu küçük doğrayın. Salata kasesine koyup üzerine beyaz şarap gezdirin. Sosunu hazırlamak için zeytinyağı limon suyu ezilmiş 2 diş sarımsak tuz ve karabiberi karıştırın. Ahtapot salatasının üzerine ince kıyılmış taze soğan ve maydanoz serpip ince kesilmiş limon kabuğu zeytin ve ikiye bölünmüş kiraz domateslerle süsleyin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın. |
Tüm Deniz Ürünleri
MALZEMELER
3 su bardağı bira 1 kg pişmiş ve ayıklanmış karides 3 adet dilimlenmiş pırasa 2 adet kıyılmış soğan 3 sap maydanoz 1 adet kereviz yaprağı 1 adet defne yaprağı 3 yemek kaşığı tereyağı yada margarin 3 yemek kaşığı un tuz biber pilav HAZIRLANIŞI Bira pırasa soğan defne yaprağı maydanoz ve kereviz yaprağını 15 dakika pişirin. Daha sonra sebzeleri süzerek çıkarın. Tereyağını eritin un ve biranın kalanını da katarak kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırın. Karidesleri ilave edin 5 dakika kadar pişirin. Tuz ve biberi de ilave etmeyi ihmal etmeyin. Sıcak pilavla servis yapın. |
Tüm Deniz Ürünleri
Akşam Sefası (6 Kişilik)
MALZEMELER 400 gr Patates 500 gr Erişte 5 Arpacık Soğanı 1.5 Kahve Fincanı Margarin 300 ml Kırmızı Şarap 2 ÇorbaKaşığı Sirke tuz 2 Et Suyu Tableti karabiber 1/2 Demet Maydanoz 400 gr Lahana 3 Yumurta 6 Somon Fileto 1 Limon 150 gr Süt Kreması 2 Çorba Kaşığı Margarin HAZIRLANIŞI Patatesleri kabuklarını soymadan haşlayın. Suyunu süzüp kabuklarını soyun. iri iri rendeleyin. Soğanları soyup uzunlamasına doğrayın. 1 çorba kaşığı margarin eritip soğan şarap ve siraaai ekleyin. Tenceredeki karışım yarıya inene kadar pişirin. Et suyu tableti ve yarım su bardağı su ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyin. Maydanozu yıkayıp yapraklarını ayıklayın. Lahanayı yıkayıp ayıklayın. Yaprak kısımlarında bulunan sert damarları kestikten sonra küçük küpler halinde dağrayın. 2 dakika haşlayın. Fırını 250 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Lahanayı kalan süt kreması ve maydanozla karıştırıp püre haline getirin. Patatesleri yumurta sarıları ve limon kabuğunu karıştırın. Yumurta aklarını köpük halini alıncaya kadar çırpın. Balığı margarinde hafifçe kavurup fırın tepsisine alın. Sebzeleri üzerine yayıp 15 dakika fırında pişirin. Erişteyi haşlayın. Soğanlı karışımı tekrar ısıtın. Balığı soğanlı karışım ve erişte eşliğinde servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.