Mandalina Soslu Levrek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mandalina Soslu Levrek TarifiMandalina Soslu Levrek Tarifi 4 adet derisiyle birlikte levrek fileto (600 gram) 50 gram tereyağı 4 adet mandalina Yarım limon Dereotu Tozşeker Tuz' Karabiber 1 adet jülyen doğranmış mandalina kabuğunu yapışmaz yüzeyli tavada tereyağı ile ısıtın Tereyağı eriyip kaynamaya başlaymca levrek filetoları tavayo aktarın Filetoların derili kısmını 1 dakika soteleyin Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp ters yüz ettikten sonra 2 dakika daha pişirin Tavadan aldıktan sonra yağlı pişirme kağıdının üzerine dizip yağını süzün Tavanın içinden jülyen doğranmış mandalina kabuğunu alın Aynı tavaya yarım çorba kaşığı dolusu tozşeker ekleyip karamelize edin 2 adet mandalina ve 1 adet limon suyu karışımını ekleyin Kalan mandalinaları dilimleyip hazırladığınız şurupla birkaç dakika soteleyin Levrek filetoları hazırladığınız mandalina sosu ve dereotu yaproklarıyla servis yapın
|
|
|
|