![]() |
Mandalina Soslu Levrek Tarifi
Mandalina Soslu Levrek Tarifi
4 adet derisiyle birlikte levrek fileto (600 gram) 50 gram tereyağı 4 adet mandalina Yarım limon Dereotu Tozşeker Tuz' Karabiber 1 adet jülyen doğranmış mandalina kabuğunu yapışmaz yüzeyli tavada tereyağı ile ısıtın. Tereyağı eriyip kaynamaya başlaymca levrek filetoları tavayo aktarın. Filetoların derili kısmını 1 dakika soteleyin. Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırıp ters yüz ettikten sonra 2 dakika daha pişirin. Tavadan aldıktan sonra yağlı pişirme kağıdının üzerine dizip yağını süzün. Tavanın içinden jülyen doğranmış mandalina kabuğunu alın. Aynı tavaya yarım çorba kaşığı dolusu tozşeker ekleyip karamelize edin. 2 adet mandalina ve 1 adet limon suyu karışımını ekleyin. Kalan mandalinaları dilimleyip hazırladığınız şurupla birkaç dakika soteleyin. Levrek filetoları hazırladığınız mandalina sosu ve dereotu yaproklarıyla servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.