Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü! |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü!Fransız mutfağından yaz türlüsü! Malzemeler 200 gr kabak200 gr patlıcan2 adet bahçe domatesi 1er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kekik, defne yaprağı, fesleğen ve mercanköşk 100 ml suTuz ve karabiber Hazırlanışı : Sebzeleri temizleyin Kabak, patlıcan ve biberleri 1-2 cm kalınlığında küpler halinde doğrayın![]() Domatesleri sekize bölüp çekirdeklerini çıkartın Soğan ve sarımsağı soyup yemeklik doğrayın Yeşillikleri temizleyip, yaprakları büyük olanları kıyın![]() ilk önce soğanları renkleri değişene kadar kavurun Sonra sırasıyla patlıcan, kabak, biberler, domates, sarımsak ve otları ekleyin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyu ilave edin![]() Akıllı kontrol saatini 6 dakikaya ayarlayın 1 programı seçin Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar
|
|
|
|