![]() |
Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü!
Fransız mutfağından yaz türlüsü!
Malzemeler 200 gr. kabak 200 gr. patlıcan 2 adet bahçe domatesi 1er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber 1 adet soğan 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı zeytinyağı Kekik, defne yaprağı, fesleğen ve mercanköşk 100 ml. su Tuz ve karabiber Hazırlanışı : Sebzeleri temizleyin. Kabak, patlıcan ve biberleri 1-2 cm. kalınlığında küpler halinde doğrayın. Domatesleri sekize bölüp çekirdeklerini çıkartın. Soğan ve sarımsağı soyup yemeklik doğrayın. Yeşillikleri temizleyip, yaprakları büyük olanları kıyın. ilk önce soğanları renkleri değişene kadar kavurun. Sonra sırasıyla patlıcan, kabak, biberler, domates, sarımsak ve otları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyu ilave edin. Akıllı kontrol saatini 6 dakikaya ayarlayın. 1. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.