ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü! (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1005463)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 09:22 AM

Fransız Mutfağından Yaz Türlüsü!
 
Fransız mutfağından yaz türlüsü!

Malzemeler

200 gr. kabak
200 gr. patlıcan
2 adet bahçe domatesi
1er adet kırmızı ve yeşil dolmalık biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik, defne yaprağı, fesleğen ve mercanköşk
100 ml. su
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı :

Sebzeleri temizleyin. Kabak, patlıcan ve biberleri 1-2 cm. kalınlığında küpler halinde doğrayın.
Domatesleri sekize bölüp çekirdeklerini çıkartın. Soğan ve sarımsağı soyup yemeklik doğrayın. Yeşillikleri temizleyip, yaprakları büyük olanları kıyın.

ilk önce soğanları renkleri değişene kadar kavurun. Sonra sırasıyla patlıcan, kabak, biberler, domates, sarımsak ve otları ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp suyu ilave edin.

Akıllı kontrol saatini 6 dakikaya ayarlayın. 1. programı seçin. Buhar çıkışı gerçekleştiğinde ateşi kısın, böylece geri sayım başlamış olur. İşaret belirdiğinde ateşi kapatın ve program seçiciyi buhar konumuna getirin. Böylece düşük basınçta buharlı pişirme otomatik olarak başlar.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.