![]() |
Bon Bon Tavuk |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bon Bon TavukMalzemeler: 750 gr yağlı tavuk, 2 çorba kaşığı susam yağı, 2 çorba kaşığı tahin, 2 adet taze soğan, 1 çorba kaşığı toz şeker, 5 çorba kaşığı soya sosu, 2 adet taze soğan (yeşil kısımları) 1 çorba kaşığı susam, 1 çorba kaşığı karabiber, tuz ![]() Yapılışı: Susam tanelerini bir tavaya koyun ![]() sallayarak kahverengi oluncaya kadar kavurun ![]() sonra tavadan alıp soğutun ![]() ![]() tahini şekeri, soya sosunu ve karabiberi koyun ![]() ederek sosu hazırlayın ![]() ateşe oturtun ![]() ![]() tencerenin kapağını kapatarak 1 saat pişirin ![]() soğuk suya koyarak soğutun ![]() ![]() kurulayın ve her tarafını susam yağıyla yağlayın ![]() kanatlarını, göğsünü ayırın, kemiklerini çıkarın ![]() şeritler halinde kesin ![]() |
![]() |
![]() |
|