ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Bon Bon Tavuk (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1004080)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:08 AM

Bon Bon Tavuk
 
Malzemeler:

750 gr yağlı tavuk, 2 çorba kaşığı susam yağı, 2 çorba kaşığı tahin, 2 adet taze

soğan, 1 çorba kaşığı toz şeker, 5 çorba kaşığı soya sosu, 2 adet taze soğan

(yeşil kısımları) 1 çorba kaşığı susam, 1 çorba kaşığı karabiber, tuz.

Yapılışı:

Susam tanelerini bir tavaya koyun. Hafif ateşte karıştırarak ve tavayı

sallayarak kahverengi oluncaya kadar kavurun. Susamların rengi koyulaştıktan

sonra tavadan alıp soğutun. Soğanları ince ince doğrayın. Bir kaseye soğanları,

tahini şekeri, soya sosunu ve karabiberi koyun. Sık sık karıştırmaya devam

ederek sosu hazırlayın. Tavuğun üzerini örtecek miktarda tencereye su koyarak

ateşe oturtun. Kaynayan suya tavuğu yerleştirin. Bir tutam tuz ilave edip

tencerenin kapağını kapatarak 1 saat pişirin. Pişen tavuğu sıcak sudan alıp,

soğuk suya koyarak soğutun. Tavuk tamamen soğuduktan sonra suyunu süzün. Tavuğu

kurulayın ve her tarafını susam yağıyla yağlayın. Tavuğun butlarını,

kanatlarını, göğsünü ayırın, kemiklerini çıkarın. Ayırdığınız etleri ince

şeritler halinde kesin.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:09 AM

Bon Bon Tavuk
 
paylaşım için saol emeğine saglık


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.