10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tandırda Tavuk But
Tandırda Tavuk But

Malzemeler:- 1 su bardağı yağsız yoğurt
- yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 3-4 diş sarımsak, dövülmüş
- 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 1/4 tatlı kaşığı karabiber
- 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
- 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
- 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
- 6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
- 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
- süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
- raita
Hazırlanması:[*]Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın [*]Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin [*]Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin Limon dilimleri ve raita ile servis yapın Raita:
Malzemeler:- 1 + 3/4 su bardağı yoğurt
- yarım salatalık, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış
- yarım tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı kimyon
- taze nane, doğranmış*
* ben kuru nane kullandım
Hazırlanması:[*]Yoğurdu orta boy bir kaseye alın Salatalığı yoğurdun üzerine rendeleyin Tuz, kimyon ve nane ile karıştırın Hafifçe soğutup servis yapın Afiyet olsun  
|
|
|