 |
|
| Prof. Dr. Sinsi |
10-28-2012 01:09 AM |
Tandırda Tavuk But
Tandırda Tavuk But
http://frmsinsi.net/images/frmsinsim...sinsi.net_.jpg
Malzemeler:- 1 su bardağı yağsız yoğurt
- yarım limonun suyu
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
- 3-4 diş sarımsak, dövülmüş
- 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
- 1 yemek kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- yarım tatlı kaşığı tuz
- 1/4 tatlı kaşığı karabiber
- 1/4 tatlı kaşığı kakule, dövülmüş
- 1/4 tatlı kaşığı kişniş, dövülmüş
- 1/4 tatlı kaşığı karanfil, dövülmüş
- 6 tavuk but (drumstick), derileri ve fazla yağları temizlenmiş
- 4 küçük kırmızı soğan, halka halka doğranmış
- süslemek için maydanoz + 1 limon, dilimlenmiş
- raita
Hazırlanması:[*] Malzeme listesinde butlardan önce yazılan tüm malzemeyi derin bir kabın içinde karıştırın. Butları ekleyip her taraflarının marine ile kaplanmasını sağlayın. [*] Kabı, üzerini streçleyerek dolaba kaldırın ve en az 6 saat, en iyisi bir gece bekletin. [*] Ertesi gün fırınınızı 260C'ye getirin. Fırın kabınıza kırmızı soğanları yayın. Üzerine butları dizin ve yaklaşık 40 dakika pişirin. Limon dilimleri ve raita ile servis yapın. Raita:
Malzemeler: - 1 + 3/4 su bardağı yoğurt
- yarım salatalık, soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış
- yarım tatlı kaşığı tuz
- yarım tatlı kaşığı kimyon
- taze nane, doğranmış*
* ben kuru nane kullandım.
Hazırlanması:[*] Yoğurdu orta boy bir kaseye alın. Salatalığı yoğurdun üzerine rendeleyin. Tuz, kimyon ve nane ile karıştırın. Hafifçe soğutup servis yapın. Afiyet olsun...
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.