Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
krepler, pizza

Pizza Ve Krepler

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pizza Ve Krepler



Karışık Pizza I

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 25 dkKaç Kişilik 3Yöntem 3 Adet sosis
25 gr salam
25 gr sucuk
3-4 Diş sarmısak
2 Çorba kaşığı salça
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Yerince tuz, biber, kekik
Üzerini süslemek için :
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
2 Adet sivri biber
5-6 Adet siyah zeytin
5-6 Adet yeşil zeytin

Hazırlanışı
  • Hamurun hazırlanışı :
  • Birinci pizza hamur : Bir ekmek fırınından alacağınız hazır pide veya ekmek hamurunu yağ veya sütle yumuşatıp istediğiniz hamuru elde edebilirsiniz
  • Hamuru yağla veya sütle yumuşattıktan sonra üzerini ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için yarım saat bekletin
  • Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş masada veya temiz bir zemin üzerinde olava veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın
  • Yağlanmış bir fırın tepsisine hamuru bütün olarak yayın ve elinizle kenarlarını tabak kenarı gibi yükseltin
  • Pizza hamurunuz üzerine masrafını yani üstünü koymaya hazırdır
  • İkinci pizza hamur : Sütü ılık hale gelinceye kadar ısıtın
  • Ilık sütten 1 su bardağı alıp, 1 tatlı kaşığı bira mayası ile beraber bir kapta eziniz
  • Yarım saat kadar sonra, maya kabarınca ortasını açıp eritilmiş 125 gr katı yağı, 1 adet yumurtayı, tuzu koyup aldığı kadar elenmiş unla yumuşak bir hamur haline getirin
  • Sonra hamuru ıslak bir bezle örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için 1 saat kadar bekletin
  • Hamur kabarıp mayalanınca, un serpilmiş masada veya temiz bir zemin üzerinde oklava veya merdane ile yarım santim kalınlığında yuvarlak olarak açın
  • Yağlanmış bir fırın tepsiye hamuru bütün olarak yayın ve elinizle kenarlarını tabak gibi yükseltin
  • Pizza hamurunuz üzerine masrafını yani üstünü koymaya hazırdır
  • Üstü için : Sosis, salam ve sucuğu doğrayın, sarmısağı ince ince kıyın
  • Bütün melzemelerin hepsini iyice karıştırın
  • Önceden hazırlayıp tepsiye yaydığınız 1 veya 2 pizza hamurunun üzerine koyun
  • Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ile örtün
  • Boylamasına kestiğiniz sivri biberle, 5-6 adet yeşil ve çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytinle süsleyin
  • Fırında 5-10 dakika pişirin
  • Sıcak olarak servis yapın

Kıymalı Krep

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 15 dkKaç Kişilik 2Yöntem 60 gr un (7 yemek kaşığı)
Yarım su bardağı süt
1 Adet yumurta
10 gr margarin
1 Adet soğan
150 gr yağsız kıyma
1 Tatlı kaşığı sıvıyağ
150 gr domates(konserve)
Kıyılmış yeşillik(fesleğen, nane, dereotu, maydanoz)
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Un, tuz, süt, yumurta ve 2 yemek kaşığı kıyılmış yeşillik ile iyice çırpın
  • Tavada margarinin yarısını eritip, hazırladığınız karışımın yarısının koyun ve sallayarak her tarafına yayıp pişirin
  • Kalan karışımada aynı işlemi uygulayın
  • Rendelenmiş soğanla kıymayı sıvıyağda pembeleştirin
  • Domatesleri ilave edip,10 dakika pişirin
  • Tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı yeşillik ile tatlandırın
  • Kreplerin içine harcı koyup, ikiye katlayın
  • Üstlerine bir yemek kaşığı yeşillik serpip, servis yapın

Reçelli Krep

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 35 dkKaç Kişilik 3Yöntem 1 Su bardağı un
1 Kahve fincanı bal
2 Çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
Yarım çay kaşığı tuz
1 Su bardağı süt
2 Adet yumurta
6 Çorba kaşığı vişne reçeli

Hazırlanışı
  • Un, bal, şeker, kabartma tozu, karbonat ve tuzu orta boy bir kasede karıştırın
  • Süt ve yumurtaları unlu karışıma ekleyin
  • Bütün malzemeleri iyice karışana ve topaksız bir karışım elde edene kadar çırpın
  • Bir kepçe dolusu hamuru, yağlayıp ısıttığınız geniş bir teflon tavaya boşaltın
  • Üstünde kabarcıklar oluncaya kadar yaklaşık 2 dakika pişirin
  • Sonra spatula yardımıyla ters çevirin ve diğer tarafını da kızarıncaya kadar pişirin
  • Hazırladığınız her krebin ortasına vişne reçeli yada bal sürüp, rulo şeklinde kapatın
  • Açılmaması için bir kürdanla tutturup, hemen servis yapın

Sosisli Krep

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 25 dkKaç Kişilik 4Yöntem 13 Adet sosis
6 Adet yumurta
Yarım su bardağı bira
250 gr un
Muskat
300 mantar
500 gr domates
200 gr taze soğan
3 Yemek kaşığı sıvıyağ
1 Yemek kaşığı sirke
40 gr margarin
1 Yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Sosisleri küçük küçük doğrayın
  • Yumurta, bira, un, tuz, karabiber ve muskatı karıştırıp pürüzsüz bir hamur hazırlayıp, sosisleri ekleyin
  • Hamuru dinlenmeye bırakın
  • Mantar ve domatesleri yıkayıp, temizleyin
  • Mantarları dörde, domatesleri sekize kasin
  • Soğanı halka şeklinde doğrayın
  • Mantarları kızgın yağda kızartın, domatesleri ve sirkeyi ekleyiphafif ateşte 6 dakika pişirin
  • Taze soğan, domates salçası, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın
  • Ateşten alıp, sıcak tutun
  • Tavada margarini kızdırın ve peş peşe iki tarafını da kızartarak 4 adet krep pişirin
  • Krepleri sebzeli karışım ile doldurup, servis yapın

Çikolatalı Krep

MalzemelerMutfak Zorluk 2Süre 40 dkKaç Kişilik 4Yöntem 250 milim elma suyu
2 Yemek kaşığı tozşeker
1 Adet limon
1 Adet çubuk tarçın
2 Adet armut
125 gr un(1 su bardağından biraz fazla)
250 milim süt (1 su bardağı)
2 Adet yumurta
20 gr margarin
2 Tatlı kaşığı sıvıyağ
100 gr sütsüz çikolata
4 Adet top dondurma
75 gr çikolatalı fındık ezmesi
40 gr kıyılmış antepfıstığı
Tuz

Hazırlanışı
  • Elma suyu, şeker, limon kabuğu, 5 yemek kaşığı limon suyu ve tarçını 10 dakika kısık ateşte hafifçe kaynatın
  • Diğer taraftan armutları soyun, saplarını üzerinde bırakarak, ortadan ikiye bölün ve çekirdeklerini çıkartın
  • Yarım armutları kaynamakta olan karışımda olgunluklarına göre20-25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın
  • Un, süt, yumurta, bir tutam tuz ve eritilmiş margarini blendırda karıştırın
  • 20 Dakika dinlendirmeye bırakın
  • Tavayı yarımşar tatlı kaşığı sıvıyağda peş peşe 30 santim çapında 4 krep pişirin ve sıcak tutun
  • Çikolatayı ufalayın, benmari usulü eritin ve çikolatayı fındık ezmesi ile karıştırıp, kreplerin üzerine sürün
  • Krepleri rulo yapın ve dilim dilim kesin
  • Süzülmüş armut, dondurma ve antepfıstıkları ile süslediğiniz tabağa alıp, servis yapın

Karışık Pizza II

MalzemelerMutfak Zorluk 3Süre 30 dkKaç Kişilik 4Yöntem 1 Su bardağından biraz fazla un
10 gr maya
1 Su bardağı ılık su
1 Çorba kaşığı su
1 Tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Zeytinyağı
Hamuru Açmak İçin:
Un
Üzerine:
1 Su bardağı salçalı su
5-6 Dilim salam
2 Adet sosis
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 Adet yumurta sarısı

Hazırlanışı
  • Öncelikle mayayı ılık suda bekletip, kabartın
  • Daha sonra un ve tuzu karıştırıp,geniş bir kapta ortasını havuz gibi açın
  • Mayayı unun ortasına dökün
  • Bir tatlı kaşığı tozşeker ve bir çorba kaşığı suyu da ekleyin
  • Hamuru yoğurun
  • Bir saat kadar dinlendirin
  • Cevizden iri parçalar koparıp, 15 cm çapında açın
  • Üzerine önce salçalı su sürün
  • Salam ve sosisleri küçük küçük doğrayın
  • Hamurların ortasına koyun
  • Rendelenmiş kaşar peynirini de üzerine serpin
  • Fırın tepsisini zeytinyağı ile yağlayın
  • Hamurları dizin
  • Bir adet yumurtanın sarısını çırpıp, kenarlarına sürün
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri iyice kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.