Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, fırında, hamsi, tarifi

Fırında Hamsi Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Hamsi Dolması Tarifi



Fırında Hamsi Dolması Tarifi

Malzeme: ( 4 Kişilik)
600 gr Hamsi (kılçıksız),
400 gr Patlıcan,
2 ad Sivri biber (ince kıyım),
1 ad Kuru soğan (ince kıyım),
2 ad Domates (soyulmuş,ince kıyım),
3 diş Sarımsak (ince kıyım),
1/2 bağ Maydanoz(kıyım),
150 gr Havuç (uzunlamasına dilimlenmiş),
300 gr Sıvıyağ,
30 gr Margarin,
Tuz

Yapımı:
Havuçlar ve uzunlamasına kesilmiş patlıcanlar kızartılır, Margarin eritilip, soğan kavrulur Sivribiber, domates ve sarımsak ilave edilerek sotelenir, tuzu atılır Kızaran patlıcanlar, hafiften üst üste bindirilip, dizilir Havuçlar da patlıcanların üzerin dizilir Hamsiler havuçların üzerine dizilip, domatesli sos yayılıp, maydanoz serpilip, rulo halinde sarılır Ek yeri tepsinin altına gelecek şekilde konup, 4 adet aynı işlem yapılır Orta dereceli fırında 15-20 dk pişirilip, tabaklara konur Kalan sos ilave edilip ,servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Fırında Hamsi Dolması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Hamsi Dolması Tarifi



600 gr hamsi

4 dal maydonoz

100 gr çekilmiş ceviz içi

100 gr galeta unu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

7 adet defne yağrağı

1 adet limon suyu

1 tatlı kaşığı tozşeker

Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın Yıkayıp süzün ve kağıt havlu üzerine alın Maydanozu temizleyip kıyın Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin Balıkların aralarına defne yapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin Su ilave edip 1 tutam tuz serpin Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.