ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Fırında Hamsi Dolması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003998)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:22 AM

Fırında Hamsi Dolması Tarifi
 
Fırında Hamsi Dolması Tarifi

Malzeme: ( 4 Kişilik)
600 gr. Hamsi (kılçıksız),
400 gr. Patlıcan,
2 ad. Sivri biber (ince kıyım),
1 ad. Kuru soğan (ince kıyım),
2 ad. Domates (soyulmuş,ince kıyım),
3 diş Sarımsak (ince kıyım),
1/2 bağ Maydanoz(kıyım),
150 gr. Havuç (uzunlamasına dilimlenmiş),
300 gr. Sıvıyağ,
30 gr. Margarin,
Tuz.

Yapımı:
Havuçlar ve uzunlamasına kesilmiş patlıcanlar kızartılır, Margarin eritilip, soğan kavrulur. Sivribiber, domates ve sarımsak ilave edilerek sotelenir, tuzu atılır. Kızaran patlıcanlar, hafiften üst üste bindirilip, dizilir. Havuçlar da patlıcanların üzerin dizilir. Hamsiler havuçların üzerine dizilip, domatesli sos yayılıp, maydanoz serpilip, rulo halinde sarılır. Ek yeri tepsinin altına gelecek şekilde konup, 4 adet aynı işlem yapılır. Orta dereceli fırında 15-20 dk. pişirilip, tabaklara konur. Kalan sos ilave edilip ,servis yapılır.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:22 AM

Fırında Hamsi Dolması Tarifi
 
600 gr hamsi

4 dal maydonoz

100 gr çekilmiş ceviz içi

100 gr galeta unu

2 çorba kaşığı zeytinyağı

7 adet defne yağrağı

1 adet limon suyu

1 tatlı kaşığı tozşeker

Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzün ve kağıt havlu üzerine alın. Maydanozu temizleyip kıyın. Maydanoz, ceviz, galeta unu ve 1 tutam tuzu bir kâsede karıştırın. 8 hamsiyi küçük küçük doğrayıp cevizli karışıma ilave edin ve karıştırın. Hamsileri ikiye açıp içlerini cevizli karışımla doldurun ve kapatın. Fırın kalıbına, hamsilerin açık kısımları üste gelecek şekilde yan yana dizerek sıkıca yerleştirin. Balıkların aralarına defne yapraklarını dik olarak yerleştirip üzerine zeytinyağı gezdirin. Tozşekeri limon suyunda eritip balıkların üzerine gezdirin. Su ilave edip 1 tutam tuz serpin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 5 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.