Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
balık, pilaki, tarifi

Balık Pilaki Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Pilaki Tarifi



Balık Pilaki Tarifi

MALZEMELER:
-1 kg balık
-Yarım su bardağı zeytinyağ
-3 patates
-2 havuç
-2 soğan
-1 kereviz
-1 demet maydanoz
-4- 5 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-2 defne yaprağı
-2 limon
-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
1- Balık temizlenip yıkanır Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir Tuz ve karabiber serpilir
2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır Defne yaprağı konur
3- Hepsi zeytinyağda kavrulur Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir
4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır
5- Limon dilimleri ile süslenir

Esenlikler

Alıntı Yaparak Cevapla

Balık Pilaki Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balık Pilaki Tarifi



Balık Pilaki Tarifi

1 kg balık
130 gr zeytinyağı (2 kahve fincanı)
150 gr soğan (2 orta)
150 gr sarı patates (3 büyük)
125 gr kereviz kökü (2 küçük)
125 gr havuç (2 orta)
5 diş sarımsak
1 limon
1 demet maydanoz
3 bardak su
250 gr domates (2 orta)
Tuz

Bir tencereye yarım ay şeklinde soğan doğranır, ölçülere göre hazırlanan zeytinyağının yarısı boşaltılır Soğanlar beş dakika, pembe bir renk alıncaya kadar kavrulur Sonra tencereye su konularak 20 dakika kaynatılır
Tenceredekiler süzgeçten bastıra baştıra geçirilir, bir tarafta bırakılır Bir tepsiye soyulup dörde bölünmüş patates, kereviz, halka halka havuç, sarımsak, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates konur Üzerine, su ve zeytinyağı püresi olan soğanları ilâve edilerek tepsinin kapağı örtülür ve sebzeler orta ısılı ateşte 20 dakika pişirilir Sebzeler, iki parmak inceliğinde halka halka kesilmiş balıklar, tuz ve 1 kahve fincanı zeytinyağını da katarak tepsinin kapağını kapatıp, 15 dakika daha pişirmelidir Tepsidekiler pişince incecik doğranmış maydanoz, limon suyu ilâve ederek tepsi ateşten indirilmeli ve balıklar soğuduktan sonra tabağa alınmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.