![]() |
Balık Pilaki Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Pilaki TarifiBalık Pilaki Tarifi MALZEMELER: -1 kg ![]() -Yarım su bardağı zeytinyağ -3 patates -2 havuç -2 soğan -1 kereviz -1 demet maydanoz -4- 5 diş sarımsak -1 kaşık salça -2 defne yaprağı -2 limon -Tuz ve karabiber YAPILIŞI: 1- Balık temizlenip yıkanır ![]() ![]() ![]() 2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır ![]() ![]() 3- Hepsi zeytinyağda kavrulur ![]() ![]() 4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir ![]() ![]() 5- Limon dilimleri ile süslenir ![]() Esenlikler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Balık Pilaki Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Pilaki TarifiBalık Pilaki Tarifi 1 kg balık 130 gr zeytinyağı (2 kahve fincanı) 150 gr soğan (2 orta) 150 gr sarı patates (3 büyük) 125 gr kereviz kökü (2 küçük) 125 gr havuç (2 orta) 5 diş sarımsak 1 limon 1 demet maydanoz 3 bardak su 250 gr domates (2 orta) Tuz Bir tencereye yarım ay şeklinde soğan doğranır, ölçülere göre hazırlanan zeytinyağının yarısı boşaltılır ![]() ![]() ![]() Tenceredekiler süzgeçten bastıra baştıra geçirilir, bir tarafta bırakılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|