ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Balık Pilaki Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003983)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:25 AM

Balık Pilaki Tarifi
 
Balık Pilaki Tarifi

MALZEMELER:
-1 kg. balık
-Yarım su bardağı zeytinyağ
-3 patates
-2 havuç
-2 soğan
-1 kereviz
-1 demet maydanoz
-4- 5 diş sarımsak
-1 kaşık salça
-2 defne yaprağı
-2 limon
-Tuz ve karabiber

YAPILIŞI:
1- Balık temizlenip yıkanır. Dilimlenip yağlanmış tepsiye dizilir. Tuz ve karabiber serpilir.
2- Soğan yarım halka şeklinde, patates, havuç, kereviz, sarımsak ve maydanoz küçük küçük doğranır. Defne yaprağı konur.
3- Hepsi zeytinyağda kavrulur. Salça ile tuz ve karabiber ilave edilir.
4- Balığın üzerine yayılıp 1- 2 bardak su ile yavaş yavaş pişirilir. Arzu edilirse üzeri fırında kızartılır.
5- Limon dilimleri ile süslenir.

Esenlikler...

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:25 AM

Balık Pilaki Tarifi
 
Balık Pilaki Tarifi

1 kg balık
130 gr zeytinyağı (2 kahve fincanı)
150 gr soğan (2 orta)
150 gr sarı patates (3 büyük)
125 gr kereviz kökü (2 küçük)
125 gr havuç (2 orta)
5 diş sarımsak
1 limon
1 demet maydanoz
3 bardak su
250 gr domates (2 orta)
Tuz

Bir tencereye yarım ay şeklinde soğan doğranır, ölçülere göre hazırlanan zeytinyağının yarısı boşaltılır. Soğanlar beş dakika, pembe bir renk alıncaya kadar kavrulur. Sonra tencereye su konularak 20 dakika kaynatılır.
Tenceredekiler süzgeçten bastıra baştıra geçirilir, bir tarafta bırakılır. Bir tepsiye soyulup dörde bölünmüş patates, kereviz, halka halka havuç, sarımsak, kabukları soyulmuş ve küçük doğranmış domates konur. Üzerine, su ve zeytinyağı püresi olan soğanları ilâve edilerek tepsinin kapağı örtülür ve sebzeler orta ısılı ateşte 20 dakika pişirilir. Sebzeler, iki parmak inceliğinde halka halka kesilmiş balıklar, tuz ve 1 kahve fincanı zeytinyağını da katarak tepsinin kapağını kapatıp, 15 dakika daha pişirmelidir. Tepsidekiler pişince incecik doğranmış maydanoz, limon suyu ilâve ederek tepsi ateşten indirilmeli ve balıklar soğuduktan sonra tabağa alınmalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.