![]() |
Kuzu Budu Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Budu Kebabı TarifiMalzeme: 1000 gram kuzu eti 300 gram soğan (3 büyük) 400 gram sarı patates 80 gram sadeyağ, yada margarin ( 4 çorba kaşığı ) 3/4 bardak su 1 demet dereotu Tuz Yapilisi: Düdüklü tencereye; kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram kuzu eti, halka kesilmiş 3 büyük baş soğan soyulmuş ve iri ceviz büyüklüğünde olmak üzere 400 gram küçük taze sarı patates, 4 silme çorba kaşığı sadeyağ, yada marğarin üç çeyrek bardak su, yarım çorba kaşığı tuz ile kıyılmış bir demet dereotu koyarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır ![]() Sonra tencereyi ateşe oturtarak eti ancak beş dakikası kuvvetli, sonra da ortadan daha az ateşte olmak üzere 45 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır ![]() |
![]() |
![]() |
|