ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kuzu Budu Kebabı Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003965)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 01:28 AM

Kuzu Budu Kebabı Tarifi
 
Malzeme:

1000 gram kuzu eti
300 gram soğan (3 büyük)
400 gram sarı patates
80 gram sadeyağ, yada margarin
( 4 çorba kaşığı )
3/4 bardak su
1 demet dereotu
Tuz

Yapilisi:

Düdüklü tencereye; kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram kuzu eti, halka kesilmiş 3 büyük baş soğan soyulmuş ve iri ceviz büyüklüğünde olmak üzere 400 gram küçük taze sarı patates,
4 silme çorba kaşığı sadeyağ, yada marğarin üç çeyrek bardak su, yarım çorba kaşığı tuz ile kıyılmış bir demet dereotu koyarak, düdüklü tencerenin kapağını kapatmalıdır.
Sonra tencereyi ateşe oturtarak eti ancak beş dakikası kuvvetli, sonra da ortadan daha az ateşte olmak üzere 45 dakika pişirmeli ve ateşten alarak buharını boşalttıktan sonra servis yapmalıdır.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.