![]() |
Provans Usulü Sığır Eti Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Provans Usulü Sığır Eti TarifiProvans Usulü Sığır Eti Tarifi Aldığı kadar tuz 2 yemek kaşığı maydanoz 1 adet domates 2 adet soğan Aldığı kadar karabiber 4 yemek kaşığı zeytinyağı 0 ![]() 50 gr siyah zeytin 2 diş sarımsak 0 ![]() Aldığı kadar muskat rendesi 1 Kg sığır eti Soğanları soyun ince ince kıyın ve kuvvetli ateşte, zeytinyağında sarartın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Provans Usulü Sığır Eti Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Provans Usulü Sığır Eti Tarifi1 KG SIĞIR ETİ 2 ORTA SOĞAN 1/2 DİŞ SARMISAK 4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI 1 KG OLGUN DOMATES 1/2 TATLI KAŞIĞI KEKİK 1/2 DEFNE YAPRAĞI 2 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ TUZ KARABİBER MUSKAT 50 GR SİYAH ZEYTİN Soğanları soyun ince ince kıyın ve kuvvetli ateşte, zeytinyağında sarartın ![]() Kaynar suda 30 saniye tutup, kabuklarını soyduğunuz, çekirdeklerini çıkardığınız ve parçalara böldüğünüz domatesleri, kekik, defne yaprağı sarmısak ve maydonozu soğanlara ekleyin ![]() 3 cm kalınlığında parçalara kesilmiş etleri, tuz, karabiber ve muskatı da tencereye kattıktan sonra, kapağını kapayın, ateşi de kısın ![]() ![]() Not: Provans, Fransanın Akdeniz kıyılarına, Cöte d'Azur yöresine verilen isimdir ![]() |
![]() |
![]() |
|