ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Provans Usulü Sığır Eti Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003700)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:12 AM

Provans Usulü Sığır Eti Tarifi
 
Provans Usulü Sığır Eti Tarifi

Aldığı kadar tuz

2 yemek kaşığı maydanoz

1 adet domates

2 adet soğan

Aldığı kadar karabiber

4 yemek kaşığı zeytinyağı

0.5 su bardağı defne yaprağı

50 gr siyah zeytin

2 diş sarımsak

0.5 tatlı kaşığı kekik

Aldığı kadar muskat rendesi

1 Kg sığır eti

Soğanları soyun ince ince kıyın ve kuvvetli ateşte, zeytinyağında sarartın. Kaynar suda 30 saniye tutup, kabuklarını soyduğunuz çekirdeklerini çıkardığınız ve parçalara böldüğünüz domatesleri, kekik, defne yaprağı sarımsak ve maydanozu soğanlara ekleyin. 3 cm kalınlığında parçalara kesilmiş etleri, tuz, karabiber ve muskatı da tencereye kattıktan sonra, kapağını kapayın, ateşi de kısın. Gerekirse arada, bir parçak sıcak su ilavesi yapın.

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:12 AM

Provans Usulü Sığır Eti Tarifi
 
1 KG SIĞIR ETİ

2 ORTA SOĞAN

1/2 DİŞ SARMISAK

4 ÇORBA KAŞIĞI ZEYTİNYAĞI

1 KG OLGUN DOMATES

1/2 TATLI KAŞIĞI KEKİK

1/2 DEFNE YAPRAĞI

2 ÇORBA KAŞIĞI KIYILMIŞ MAYDANOZ

TUZ

KARABİBER

MUSKAT

50 GR SİYAH ZEYTİN

Soğanları soyun ince ince kıyın ve kuvvetli ateşte, zeytinyağında sarartın.

Kaynar suda 30 saniye tutup, kabuklarını soyduğunuz, çekirdeklerini çıkardığınız ve parçalara böldüğünüz domatesleri, kekik, defne yaprağı sarmısak ve maydonozu soğanlara ekleyin.

3 cm kalınlığında parçalara kesilmiş etleri, tuz, karabiber ve muskatı da tencereye kattıktan sonra, kapağını kapayın, ateşi de kısın. Gerekirse arada, bir parça sıcak su ilavesi yapın.

Not: Provans, Fransanın Akdeniz kıyılarına, Cöte d'Azur yöresine verilen isimdir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.