Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
buğulaması, kuzu, tarifi

Kuzu Buğulaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Buğulaması Tarifi



900 gram kuzu eti

5 çorba kaşığı tereyağı

1 orta boy havuç

5 adet dolmalık biber

3 orta boy patates

2 orta boy patlıcan

3 orta boy soğan

Çeyrek kahve fincanı çiğ krema

Tuz

Karabiber

Kol tarafından kemikli, iki parmak eninde, uzun doğranmış kuzu eti ve ince kıyılmış soğan, tereyağı ile 10 dakika kavrulur Soğanlar diriliğini kaybedince 1,5 su bardağı su ilave edilir ve 40 dakika pişirilir Tencere ateşten alınır Etler çıkarılır ve suyu süzgeçle bir kaba süzülür Temiz bir tencereye pişmiş etler, üzerleri incecik soyulmuş, yarım parmak inceliğinde uzun kesilmiş patlıcanlar, kibrit şeklinde kesilmiş dolmalık biberler, piyaz soğanı gibi doğranmış 2 soğan, yarım parmak kalınlığında halka halka kesilmiş havuçlar, soyulmuş ve dörde bölünmüş patatesler, soyulup küçük doğranmış domatesler, tuz, karabiber ve krema ile süzülmüş et suyu ilave edilerek etler iyice pişinceye kadar orta ateşte 30-35 dakika bırakılır ve servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.