ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Kuzu Buğulaması Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=1003696)

Prof. Dr. Sinsi 10-28-2012 02:13 AM

Kuzu Buğulaması Tarifi
 
900 gram kuzu eti

5 çorba kaşığı tereyağı

1 orta boy havuç

5 adet dolmalık biber

3 orta boy patates

2 orta boy patlıcan

3 orta boy soğan

Çeyrek kahve fincanı çiğ krema

Tuz

Karabiber

Kol tarafından kemikli, iki parmak eninde, uzun doğranmış kuzu eti ve ince kıyılmış soğan, tereyağı ile 10 dakika kavrulur. Soğanlar diriliğini kaybedince 1,5 su bardağı su ilave edilir ve 40 dakika pişirilir. Tencere ateşten alınır. Etler çıkarılır ve suyu süzgeçle bir kaba süzülür. Temiz bir tencereye pişmiş etler, üzerleri incecik soyulmuş, yarım parmak inceliğinde uzun kesilmiş patlıcanlar, kibrit şeklinde kesilmiş dolmalık biberler, piyaz soğanı gibi doğranmış 2 soğan, yarım parmak kalınlığında halka halka kesilmiş havuçlar, soyulmuş ve dörde bölünmüş patatesler, soyulup küçük doğranmış domatesler, tuz, karabiber ve krema ile süzülmüş et suyu ilave edilerek etler iyice pişinceye kadar orta ateşte 30-35 dakika bırakılır ve servis yapılır


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.