Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
hindi, tarifi, şiş

Hindi Şiş Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Şiş Tarifi



Malzemeler:
12 adet But Çöp Şiş
1 çorba kaşığı Yoğurt
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1/2 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet soğan
2 diş sarmısak
Tuz
Meyhane pilavı:
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
1 çorba kaşığı taze kıyılmış maydanoz
1 adet soğan
2 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
60 gr Tereyağı

Hazırlanışı:
Hindi but şişleri sıvı yağ, yoğurt, domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, karabiber, soğan suyu ve dövülmüş sarmısak ile harmanlayın Hazırladığınız hindi şişleri buzdolabında yarım saat kadar bekletin Bir tencerede tereyağını eritip piyaz doğranmış soğan ve sivri biberleri soteleyip ayıklanıp yıkanmış bulguru kıtırlaşıncaya kadar kavurun Tencereye salçayı ilave edip kısa bir süre daha kavurduktan sonra kabuğu soyulup piyaz doğranmış domatesleri ve pul biberi ilave edip tuz ve karabiberle lezzetlendirin Tencereye bulgurların üstünü örtecek kadar kaynar hindi suyu ilave edip kısık ateşte pişirin Meyhane pilavını dinlenmeye alıp üstüne taze kıyılmış maydanozu serpip karıştırın Hazırladığınız hindi şişleri ızgarada veya tavada pişirip yanında meyhane pilavı, roka yaprakları, limon ve turp dilimleri , ızgara edilmiş domates ve biber ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla

Hindi Şiş Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindi Şiş Tarifi



Hindi Şiş

1 kg hindi göğüs eti (derileri ayıklanıp, kuşbaşı doğranmış)
Marinadı:
1 su bardağı yoğurt (terdhen yarım yağlı)
4 çorba kaşığı ayçiçek yağı
bir tutam zencefil
1/2 tatlı kaşığı kakule
V2 tatlı kaşığı kişniş
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Sosu:
100 g yerfıstığı yağı (ya da tereyağı)
1 su bardağı kaynar su
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
2 çorba kaşığı soya sosu
1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
2 çorba kaşığı pekmez

Bütün marinat malzemesini bir tencereye koyup, iyice karıştırın Kuşbaşı hindi parçalarını ekleyip, karıştırarak marinada iyice buladıktan sonra, tencereyi buzdolabına kaldırın ve ara sıra hindi parçalarını marinadın içinde altüst ederek, 6 saat soğutun
Bekleme süresinin bitiminden yarım sa'at önce, mangalınızı yakın Izgarayı ve şişleri 10 dakika kadar ateş üstünde ısıtın
Bu arada sosu hazırlamak için, yerfıstığı yağını (ya da tereyağını) bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın Isınınca kaynar su, sarımsaklar, limon suyu, soya sosu (ya da soyu), pul kırmızıbiber ve pekmezi ekleyip, karıştırdıktan sonra birtaşım kaynatın Kaynamaya başladıktan sonra, sosu koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) karıştırarak pişirip, tencereyi ateşten alın ve sosu bir kâseye boşaltın
Buzdolabındaki tencereyi alıp, kuşbaşı hindi parçalarını şişlere geçirin Şişleri tel ızgara üstüne yerleştirip, sık sık çevirerek, 8 dakika ızgara edin (şişleri mangalda değil, fırında pişiriyorsanız, ızgara süresi 15 dakika olmalıdır) Şişleri ızgaradan alıp, geniş bir servis tabağına dizerek, yanında sosuyla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.