![]() |
Hindi Şiş Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Şiş TarifiMalzemeler: 12 adet But Çöp Şiş 1 çorba kaşığı Yoğurt 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı kekik 1 çay kaşığı karabiber 1 kahve fincanı sıvı yağ 1 adet soğan 2 diş sarmısak Tuz Meyhane pilavı: 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 1 çorba kaşığı taze kıyılmış maydanoz 1 adet soğan 2 adet sivri biber 1 tatlı kaşığı domates salçası 60 gr ![]() Hazırlanışı: Hindi but şişleri sıvı yağ, yoğurt, domates salçası, pul biber, kırmızı toz biber, kimyon, kekik, karabiber, soğan suyu ve dövülmüş sarmısak ile harmanlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Hindi Şiş Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hindi Şiş TarifiHindi Şiş 1 kg hindi göğüs eti (derileri ayıklanıp, kuşbaşı doğranmış) Marinadı: 1 su bardağı yoğurt (terdhen yarım yağlı) 4 çorba kaşığı ayçiçek yağı bir tutam zencefil 1/2 tatlı kaşığı kakule V2 tatlı kaşığı kişniş 1/2 tatlı kaşığı tuz 1/2 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş) 2 tatlı kaşığı kırmızıbiber Sosu: 100 g yerfıstığı yağı (ya da tereyağı) 1 su bardağı kaynar su 2 diş sarımsak (ince kıyılmış) 2 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış) 2 çorba kaşığı soya sosu 1/2 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber 2 çorba kaşığı pekmez Bütün marinat malzemesini bir tencereye koyup, iyice karıştırın ![]() ![]() Bekleme süresinin bitiminden yarım sa'at önce, mangalınızı yakın ![]() ![]() Bu arada sosu hazırlamak için, yerfıstığı yağını (ya da tereyağını) bir tencereye koyup, tencereyi kısık ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() Buzdolabındaki tencereyi alıp, kuşbaşı hindi parçalarını şişlere geçirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|